Geroosterd miniknipbrood met paprika, aubergine en oude beemsterkaas

Voor 15 hapjes

Ingrediënten:

1 groene paprika in reepjes
1 rode paprika, in reepjes
1 kleine aubergine, in blokjes van 1 cm
1 tl oregano
2 tenen knoflook
3 el olijfolie
2 el sherryazijn
1 snufje suiker
15 sneetjes broodjes
1 grote, zeer rijpe tomaat
Zeezout
Kaaskrullen van oude Beemster kaas, om erover te strooien

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 C. Doe de paprika en aubergine in een braadslee. Voeg de oregano en de helft van de knoflook en olijfolie toe en meng alles goed door. Rooster de groenten 25‐30 minuten in de oven tot ze gaar zijn. Schep de groenten in een kom en voeg azijn en suiker toe. Laat ze 2 uur marineren.   Verhit de resterende olijfolie in een koekenpan en bak daarin de sneetjes brood goudbruin en knapperig. Neem ze uit de pan en bestrijk ze met de resterende knoflook.   Knijp de tomaat uit boven de toasten besprenkel met zeezout. Verdeel de groeten over de tomatentoast, sprenkel de groentesappen uit de kom erover en strooi er de kaaskrullen overheen.

Kaas

KaasKaas

Dit verhaal maakt deel uit van de campagne Werelderfgoed.
Klik hier om terug te gaan naar het thema De Beemster.