Cocktail van gerookte makreel, appel en dragon

Voor 6 personen

Ingrediënten

200 ml kippenbouillon
150 gr gerookte makreel met graat en vel
1 blad gelatine
1 appel
5 takje dragon
1 el crème fraîche
1 tl grove mosterd
zout & peper

Bereiding

Verwijder graat en vel van de makreel en zet deze samen met de kippenbouillon op het fornuis. Breng aan de kook en laat op laag vuur 15 min zachtjes trekken. Week ondertussen de gelatine in een bak met ruim koud water. Los, van vuur af, de uitgeknepen gelatine op in de bouillon en giet het geheel door een fijne zeef in een metalen bekken. Plaats de bekken op crushed ijs en laat koud en lobbig worden. Bewaar de afgekoelde bouillon tot verder gebruik in de koelkast. Ontdoe het overgebleven makreelvlees zorgvuldig van vel en graatjes. Zet eventueel terug in de koelkast tot gebruik. Ris de blaadjes dragon van de steeltjes en hak deze fijn. Snijd 1/2 appel in piepkleine blokjes en meng met het makreelvlees, de fijngehakte dragonblaadjes, crème fraîche en mosterd. Schep de makreelsalade in amuseglaasjes, borrel-of shooterglas en duw goed aan met een tonicstamper. Zorg dat het glas mooi schoon blijft. Zet (eventueel) tot gebruik terug in de koelkast. Schep de lobbige makreelbouillon voorzichtig in de glaasjes op de salade.

Publicatiedatum: 21/06/2012