Aardappelgratin met maïs en pompoen

Voor 2-4 personen

Ingrediënten

200 ml slagroom
200 ml volle melk
1 eetlepel verse tijm
versgemalen peper
zout
300 gram aardappelen
1 stuk pompoen van 300 gram
1 maiskolf

Bereiding

Verwarm de oven voor op 210 graden. Meng in een kom de slagroom met de melk en tijm. Voeg naar smaak peper en zout toe. Schil de aardappelen en snijd ze ongeveer 1/2 cm dik. Schil de pompoen, verwijder de pitten en snijd de pompoen ook in plakjes van 1/2 cm dik. Zet de maïskolf rechtop op een snijplank en snijd met een mes van boven naar beneden de korrels er vanaf. Leg de helft van de aardappelplakjes in een ovenschaal. Strooi er een beetje zout en peper over. Verdeel er de helft van de maïskorrels over en leg er de helft van de pompoenplakjes op. Strooi er weer een beetje zout en peper over. Herhaal deze handelingen met de rest van de aardappel, maïs en pompoen. Schenk het roommengsel erover en dek de schaal met aluminiumfolie af.

Bak het gerecht in het midden van de oven in ongeveer 40 minuten gaar. Controleer of de aardappels gaar zijn door er met een aardappelschilmesje in te prikken. Zet de ovengrill aan. Verwijder de folie en rooster de gratin onder de grill in enkele minuten bruin. Houd het gerecht nu goed in de gaten, want onder de grill kan het snel verbranden.

Publicatiedatum: 21/06/2012