Oud-Noord-Hollandse recepten

Heerlijke recepten uit de Noord-Hollandse grond.

Traktatie voor Wandel4daagse

Wandelaars van de Plus Wandel4Daagse Alkmaar lieten zich de culinaire hapjes van Oneindig Noord-Holland goed smaken. Op vrijdag 22 juni 2012 liepen zij over Landgoed Nijenburg waar zij werden opgewacht door de chefkok van kookstudio Peter Pan met hapjes gemaakt met streekproducten. Elders op deze pagina zie je de recepten voor deze Rabarber-aardbeitaartjes, Asperges en aardbeien, Lolly van skaepsrond en knapperige peer, en Cocktail van gerookte makreel, appel en dragon.

 

Verhalen

Aardappelgratin met maïs en pompoen

Ingrediënten: 200 ml slagroom 200 ml volle melk 1 eetlepel verse tijm versgemalen peper zout 300 gram aardappelen 1 stuk pompoen van 300 gram 1 maiskolf Bereiding Verwarm de oven voor op 210 graden. Meng in een kom de slagroom met de melk en tijm. Voeg naar smaak peper en zout toe. Schil de aardappelen […]

>

Films: Uit de Noord-Hollandse grond

Voor Oneindig Noord-Holland maakt filmmaker Andre Kloer elf korte documentaires over de landbouw in de provincie. Ze geven een impressie van de grote diversiteit van een innovatie sector die toch al eeuwenlang lang wortelt in de Noord-Hollandse grond. Scroll omlaag voor de bijbehorende verhalen.

>