Routes

Goudkustroute: Hoorn

In Hoorn lijkt de tijd stil te hebben gestaan. Tijdens de Gouden Eeuw was deze havenstad van onmisbaar belang voor de handel. Tegenwoordig kun je je hier nog steeds vergapen aan prachtige pakhuizen, schilderachtige straatjes en prominente poorten. Welkom aan de West-Friese kust: de Goudkust.

>

Goudkustroute: Enkhuizen

In Enkhuizen lijkt de tijd stil te hebben gestaan. Tijdens de Gouden Eeuw was deze havenstad van onmisbaar belang voor de handel. Tegenwoordig kun je je hier nog steeds vergapen aan prachtige pakhuizen, schilderachtige straatjes en prominente poorten. Welkom aan de West-Friese kust: de Goudkust.

>

Goudkustroute: Venhuizen, Schellinkhout en Westwoud

In het polderlandschap tussen Venhuizen en Schellinkhout waan je je in het verleden. De pittoreske dorpjes en historische stolpboerderijen zijn stille getuigen geweest van de welvaart van de Gouden Eeuw. Hier is het water nooit ver weg. Welkom aan de West-Friese kust: de Goudkust.

>

Goudkustroute: Medemblik

In Medemblik lijkt de tijd stil te hebben gestaan. Tijdens de Gouden Eeuw was deze havenstad van onmisbaar belang voor de handel. Tegenwoordig kun je je hier nog steeds vergapen aan prachtige pakhuizen, schilderachtige straatjes en prominente poorten. Welkom aan de West-Friese kust: de Goudkust.

>

Grensroute Noord-Holland

Route langs de provinciegrens van Noord-Holland, van het Eemmeer tot Vogelenzang, bij de duinen. Je fietst langs oude forten, door natuurgebieden, langs wateren en door dorpjes.

>

Historisch Purmerend

De wandeling “Historisch Purmerend” brengt je langs verhalen over de geschiedenis van Purmerend.

>

Beleg van Alkmaar-route

De Beleg van Alkmaar-route voert u langs een aantal punten in de stad Alkmaar die belangrijk zijn geweest bij het Beleg van Alkmaar in 1573.

>

Dik Trom route

De Dik Trom verhalenroute in de gemeente Zeevang voert langs karakteristieke plekken uit de alom bekende boeken over Dik Trom.

>

Broodspoor

Broodspoor is een wandeling rond de verhalen over Herman Brood in Amsterdam.

>

60 Jaar TV in Hilversum

Hilversum is de stad waar vanaf de jaren twintig de omroepen zich vestigden om radio-uitzendingen te maken.

>