Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Zomer in het Muiderslot

De zomervakantie komt eraan met een bomvol programma voor jong en oud! Van kamperen, dineren en tekenen in de kasteeltuinen tot spetterende wateractiviteiten, muziek en workshops.

Kamperen in de pruimenboomgaard

Tussen 15 juli en 27 augustus 2022 kun je op vrijdag- en zaterdagavond kamperen in onze pruimenboomgaard! Meer weten? Kijk snel verder.

Kamperen in de pruimenboomgaard. Foto: Muiderslot.

Spetterende wateractiviteiten

Er zijn deze zomer waterrondleidingen waarbij je droge voeten houdt, maar er zijn ook activiteiten waarbij je kleddernat kunt worden, zoals sup-tours over de vestinggracht. Tijdens het Waterweekend op 20 en 21 augustus zijn er nog veel meer spellen met water.

Waterrondleiding. Foto: Muiderslot.

Geschiedenis proeven

Er staat weer een sprookjesachtige editie van pop up restaurant de Maaltuin op het programma: een bijzonder vijfgangen diner gebaseerd op de verhalen van het kasteel. Er zijn nog maar een paar plekjes beschikbaar, dus reserveer snel. Of sluit aan bij een historische proeverij door onze eigen kasteelkok. Het thema van zijn proeverijen deze zomer is ‘pruimen’. Ook sluiten we de zomer af met ons jaarlijkse pruimenweekend op 3 en 4 september 2022. Dan vieren we de oogst van de pruimenboomgaard achter het kasteel.

Geschiedenis proeven. Foto: Muiderslot.

Hooftpodium: Pride editie

Iedere laatste zondag van de maand betekent talentvolle makers tijdens het Hooftpodium. Dit zijn gratis optredens op het oudste podium van Nederland: het Muiderslot. op 31 juli 2022 staat het Hooftpodium in teken van de Pride, met een performance van Issam Zemmouri: HISTORIA.

Voorstelling op het Hooftpodium. Foto: Muiderslot.

Tropische planten bij het Muiderslot

Al in de 17e eeuw waren er bij het Muiderslot planten uit bijvoorbeeld Afrika, Amerika en Azië. Maar wat waren dat voor planten? En hoe kwamen die hier terecht? Dat ontdek je tijdens de presentatie ‘Tropische planten’ in de kasteeltuin van het Muiderslot. Nog te zien tot en met 4 september 2022.

Tropische plantenkas. Foto: Muiderslot.

Rondleidingen

Het Muiderslot ontdekken is nóg leuker met een gids. Volg bijvoorbeeld een rondleiding hoogtepunten, een watertour of een tuintour. Tijdens de Pride Amsterdam verzorgen wij speciale tours over liefde, lust en houden van wie je wilt.

Rondleiding door het Muiderslot. Foto: Muiderslot.

Voor kids

Kids kunnen deze zomer een creatieve workshop ansichtkaarten maken volgen, op tuinsafari of tie-dyen met natuurlijke verf. En regelmatig kun je meedoen aan een intensieve ridderbootcamp!

Ridderbootcamp. Foto: Muiderslot.

Bron: Rijksmuseum Muiderslot

Publicatiedatum: 14/07/2022

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.