Voorjaarsvakantie in het Muiderslot

Trek er lekker op uit tijdens de krokusvakantie. Van 25 februari tot en met 5 maart 2023 viert Rijksmuseum Muiderslot het naderende voorjaar met een creatief en afwisselend programma. Dagelijks is er een creatief atelier. Daar kan iedereen binnenlopen en gratis meedoen met een creatieve activiteit. 

Book 1 min

Winterkasteel

Is het je nog niet gelukt om het Winterkasteel te bezoeken? Dan is de voorjaarsvakantie de laatste kans. Ervaar hoe de vroegere bewoners in het Muiderslot overwinterden. In sprookjesboeken ziet het er altijd prachtig uit: knus rond het warme haardvuur en kaarsen die de sfeer compleet maken. Dat de realiteit soms heel anders was, zie en hoor je tijdens het Winterkasteel. Neem een gratis audiotour mee en maak een reis door de wintertijd van vroeger.

Teken jouw onderwaterkasteel

Hoe zou het kasteel eruitzien als het onder water stond? Kan jij daar een kunstwerk van maken? Iedere dag in de voorjaarsvakantie, tussen 12:00-15:00 uur, is het atelier van het kasteel open. Iedereen is uitgenodigd om een onderwaterkasteel te tekenen. Heeft jouw onderwaterkasteel een waterglijbaan? Zijn er ook zeemeerminnen? Of zwemmen er haaien langs de torens? Hoe zit een onderwaterridder er eigenlijk uit? Niets is te gek! Als inspiratie kun je eerst naar de fotopresentatie Here comes the flood in de Wapenzaal kijken. Hier zie je hoe hoog het water komt te staan als de Nederlandse dijken doorbreken.

Historisch proeven

Op 4 maart vindt ook een historische proeverij door de kasteelkok plaats. Deze tastings vinden af en toe op zaterdag plaats. Wat je kunt proeven wisselt per seizoen. Reserveer hiervoor op tijd jouw plekje.

Foto: Muiderslot.

Kijk voor meer informatie op de website van het Muiderslot.

Bron: Rijksmuseum Muiderslot

Publicatiedatum: 22/02/2023

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

NL | EN