The Rhythm of the Night

In de donkere maanden van het jaar brengt het Frans Hals Museum met videokunst een ode aan de nacht. Beleef de nacht bij The Rhythm of the Night en voel de beat in je buik alsof je zelf op de dansvloer staat.

Book 1 min

De nacht is een uitlaatklep en sociale lijm; op de dansvloer kun je volledig opgaan in de muziek in collectieve extase en worden liefde en vriendschap gevonden. In de nacht gebeurt het.

Maar het nachtleven is ook een aanjager voor allerlei ontwikkelingen op het gebied van kunst, mode en sociale verhoudingen. Nachtclubs zijn wereldwijd een toevluchtsoord voor vrijheid en verbondenheid, voor experiment en zelfexpressie. En daardoor ook weer een grote inspiratiebron voor videokunstenaars.

Anne de Vries, Critical Mass : Pure Immanence, 2015, Video: Full HD, Screen 300cm x 135cm, Duration: 11 min loop, Production: Camera, Video edit, Lyrics, Music arrangement by: Anne de Vries.

In de donkere maanden van het jaar brengen we met videokunst een ode aan de nacht. Met video’s met opzwepende soundtracks, zoals The Krazy House van Rineke Dijkstra. Zij filmde jongeren in al hun kwetsbaarheid terwijl ze dansen op hun favoriete muziek in een club in Liverpool. En in Critical Mass: Pure Immanence vangt kunstenaar Anne de Vries het gevoel van de alles ontstijgende ervaring van een groot dance-evenement, waar je als individu opgaat in een massa van duizenden anderen.

Beleef de nacht bij The Rhythm of the Night en voel de beat in je buik alsof je zelf op de dansvloer staat.

The Rhythm of the Night is te zien van 11 november 2022 t/m 12 februari 2023 in het Frans Hals Museum, locatie Hal. Kijk voor meer informatie en tickets op de website van het museum.

Bron: Frans Hals Museum

Publicatiedatum: 11/11/2022

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

NL | EN