Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Teylers Museum biedt een zeer gevarieerd programma

Tijdens ´Thuis bij Teylers´ wil Teylers Museum in Haarlem allerlei geledingen van de bevolking bij het oudste museum van Nederland betrekken. Tussen 25 maart en 8 april (de geboorte- en sterfdatum van Teyler) wordt Pieter Teylers Huis overgenomen door de acht sleutelfiguren die sinds 2021 aan het museum zijn verbonden. Kom langs en doe mee aan een van de activiteiten die zij voor je hebben bedacht.

Het programma is zeer divers. Neide Bastos van Stichting Kunstnest leidde een groep kinderen uit Schalkwijk in tien weken op tot heuse museumrondleiders. Als je het museum wilt beleven vanuit hun perspectief, kun je je op de zaterdagen 1 en 8 april door hen laten rondleiden. Vouchers zijn bij de kassa verkrijgbaar, zo lang de voorraad strekt.

Luuk Stringer, student scheikunde, kwam als kind regelmatig in het Teylers Museum. Hier werd het zaadje geplant voor zijn interesse in de wetenschap. Maar hij heeft nog een andere passie: de traditionele Chinese theeceremonie en die gaat hij zaterdag 1 en zaterdag 8 april een paar keer in de middag uitvoeren. Hij zal daarbij ook iets vertellen over de laatste winnaars van de Nobelprijs voor scheikunde. Ook hiervoor kun je, zo lang de voorraad strekt, een voucher bij de kassa halen.

Scheikundestudent Luuk Stringer begeleidt een traditionele Chinese theeceremonie. Beeld: Teylers Museum.

Renate van Hulten-Stringer en een medewerker van Zorgbalans vertellen over innovaties in de zorg, zoals een robotkat als maatje voor mensen die alleen zijn en een spiegel die mensen met een haperend brein helpt om hun tanden te poetsen.

Danser Gene Power brengt met dans en woord het huis van Pieter Teyler tot leven. Hij geeft drie middagvoorstellingen op 26 en 30 maart, maar ook op 2 en 6 april. Haal een voucher bij de kassa om met hem op stap te gaan.

Danser Gene Power brengt met dans en woord het Pieter Teyler Huis tot leven. Beeld: Teylers Museum.

Buurtband Haarlem geeft zaterdag 8 april tussen 11 en 11.45 uur een optreden. In deze band maken musici met en zonder muzikale achtergrond, met en zonder verstandelijke beperking samen muziek.

Verder zijn er ‘verdiepende’ rondleidingen door het voormalige woonhuis van Pieter Teyler, zijn er weer zeer vermakelijke theatervoorstellingen in het Lorentz Lab, kunnen kinderen van karton of papier hun droomhuis bouwen en is er weer een spannende, muzikale kindertour over de spoken in Teylers Huis, voor kinderen van 3 tot en met 7 jaar.

Het programma is hier te vinden.

Auteur: Arnoud van Soest.

Publicatiedatum: 16/03/2023

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.