Stage Oneindig Noord-Holland

Ben je op zoek naar een stage waarin je alles leert over het schrijven van goede online teksten? Heb je gevoel voor taal en een vlotte, foutloze pen? Help jij onze website en social media strategie te verbeteren?

Book 2 min

Wij zijn op zoek naar een stagiair die affiniteit heeft met geschiedenis en vier dagen per week de redactie van Stichting Oneindig Noord-Holland wil komen versterken.

Functieomschrijving       

Bij Oneindig Noord-Holland word je lid van ons kleine team. Je helpt ons met de praktische uitvoering van onze beleidsvisie. Hierin staan de volgende actielijnen centraal:

1) Het verzamelen van verhalen die horen bij het erfgoed van de provincie Noord-Holland. Oneindig Noord-Holland doet dit in opdracht van verschillende partijen in Noord-Holland die er baat bij hebben dat er meer kennis bestaat over Noord-Hollands erfgoed

2) Het verbinden van partners en partijen over de grenzen van instellingen en erfgoedcollecties heen met behulp van publieksprojecten. Zo worden organisaties die behoefte hebben aan kennis, verbonden aan partijen die deze kennis voorhanden hebben.

3) Delen van kennis, verhalen, diensten en producten. Oneindig Noord-Holland wil zoveel mogelijk kennis over erfgoed doorgeven aan organisaties die hier profijt van hebben, bijvoorbeeld in de vorm van achtergrondverhalen, foto- en filmbeelden rond een thema, object of persoon.

In de praktijk ben je veel bezig met het schrijven van artikelen en het doen van onderzoek naar uiteenlopende onderwerpen en thema’s. Daarnaast betrekken we je graag bij de social media- en algemene communicatiestrategie. We leren je teksten te redigeren en verbeteren om zo de kwaliteit van de website en de producten van Oneindig Noord-Holland te waarborgen. Daarnaast help je ons vooral met de uitvoering van de projecten die plaatsvinden tijdens je stage.

Vaardigheden

– Schrijven

– Samenwerken in een heel hecht team

– Planmatig en gestructureerd werken

– Organiseren

– Omgaan met deadlines

– Klantgericht

– Flexibele werkhouding

– Proactief

Functie-eisen

– Derde- of vierdejaarsstudent

– Opleiding: WO-studie op het gebied van geesteswetenschappen met een voorkeur voor geschiedenis of erfgoed

– Perfecte beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift

– Eigen laptop ter beschikking

Bedrijfsprofiel

‘Oneindig Noord-Holland is een netwerkorganisatie die zich inzet ten behoeve van organisaties in Noord-Holland om het erfgoed dat de provincie rijk is op een betekenisvolle manier over de grenzen van collecties heen te verbinden. Oneindig Noord-Holland faciliteert deze organisaties als contentpartner met kennis, diensten en producten.’

We werken graag samen met verschillende partners in het veld en creëren zoveel mogelijk samenwerking. We profileren ons bij uitstek als een partner en niet als een concurrent. Via het digitale platform onh.nl bereiken we zoveel mogelijk publiek om het erfgoed van onze partnerorganisaties over het voetlicht te brengen.

Onze belangrijkste partner is de Provincie Noord-Holland. Daarnaast werken we samen met partijen uit de educatieve sector, gemeenten, bibliotheken, musea, archieven en toeristische instellingen in de provincie.

We bieden een stagevergoeding. De standplaats is Haarlem. Er is geen reiskostenvergoeding.

Interesse?

Je kunt je motivatiebrief, curriculum vitae of eventuele vragen richten tot Eva Bleeker,
e.bleeker@onh.nl of +31615953854

Publicatiedatum: 09/05/2018

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

NL | EN