Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Sergio Ramirez nieuwe Europees Kampioen zandsculpturen

Zondag is de nieuwe Europees Kampioen Zandsculpturen bekend gemaakt. Het werd de Spaanse kunstenaar Sergio Ramirez. Voor de 7e keer in successie werd het EK in Zandvoort georganiseerd.

In het Teylers Museum in Haarlem is op dit moment een grote tentoonstelling over Leonardo da Vinci, het thema voor het EK van dit jaar. Het EK werd in een samenwerkingsverband van het Teylers Museum en het Zandvoorts Museum georganiseerd.

Winnaar Sergio Ramirez bij zijn sculptuur ‘Zonder Titel’. Foto: Joop van Nes.

Zonder titel

De 7-koppige jury was vol lof over de sculptuur van 50-jarige Spanjaard, ‘Zonder Titel’; een samenvoeging tussen twee beelden van de grote Italiaanse meesterkunstenaar Leonardo da Vinci. Het was voor de jury weer een grote puzzel om de beste zandsculptuur aan te wijzen. Uiteindelijk werd Viacheslav Iemelianenko (48) uit Oekraïne tweede met zijn beeld ‘Genius’ en de Britse Nicola Wood (35) werd derde met ‘Alive Inside’. Alle drie de beelden staan op het Badhuisplein. Ramirez mag zich een jaar lang Europees Kampioen noemen. Volgend jaar zal het 8e EK opnieuw in Zandvoort georganiseerd worden.

Felicitatie van de winnaars (1e, 2e en 3e prijs) door Leonardo da Vinci. Foto: Joop van Nes.

Op schaal

Zondag werd ook bekend gemaakt dat een groep Zandvoortse ondernemers de winnende sculptuur op schaal zal gaan laten vervaardigen. Dat beeld wordt geschonken aan de gemeente Zandvoort en zal in de Zandvoortse beeldenroute opgenomen worden. Ook het winnende beeld van vorig jaar, van Eppe de Haan, gemaakt door zandkunstenaar de Ier Fergus Mulvaney, wordt aan de gemeente aangeboden.

Publicatiedatum: 16/07/2018

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.