Pietendorp in het Zuiderzeemuseum

Danspieten, Bakpieten, Sportpieten en Fanfarepieten… ze zijn allemaal van de partij op 25 & 26 november en 3 december. Nieuw deze editie is de Silent Pieten Disco. Bezoek in het schooltje de nieuwe vertelvoorstelling ‘Pomtidom viert Sinterklaas’ of in de kapel het poppenkastspel ‘Sinterklazen met Jan Klaassen’. Speciaal voor kinderen die prikkelgevoelig zijn is er dit jaar op 25 november een prikkelarme ochtend.

Book 1 min

Alle Pieten verzamelen! Bakpieten, Sportpieten en Fanfarepieten, ze zijn er allemaal bij. Op 25, 26 november en 3 december is het weer Pietendorp en nemen meer dan 150 Pieten hun intrek in het buitenmuseum. De pepernotenbakkerij draait op volle toeren en de Danspieten leren de kinderen hun nieuwste dans. Bezoek de stal van Ozosnel en zijn hoefsmid, speel het pakjes-stapelen-spel of de pepernotenquiz.

Bestel hier je tickets! Tickets zijn uitsluitend verkrijgbaar via de website van het Zuiderzeemuseum. Heb je een Museumkaart, VriendenLoterij VIP-KAART of Vriendenpas? Ook dan heb je een online reservering nodig.

In alle hoeken en gaten van het buitenmuseum ontmoet je Pieten. Ga langs bij het Pietenmeetpunt, waar je kunt laten opmeten wat voor soort Piet je bent. Doe mee aan de Pietenbootcamp en ga de strijd aan met andere Pieten. Nieuw deze editie is de Silent Pieten Disco. Dans in complete stilte en geniet van bekende Sinterklaasliedjes. Wil je even bijkomen van alle indrukken? Geniet dan van de speciale Pietenpoppenkastvoorstelling Sinterklazen met Jan Klaassen in de kapel.

Speciaal voor kinderen die prikkelgevoelig zijn is er dit jaar een prikkelarme ochtend. Reserveer hier tickets voor het prikkelarme tijdvak van Pietendorp.

Bereikbaarheid en route

Pietendorp is te bereiken met de museumveerboot, die in 15 minuten van NS-station Enkhuizen naar het museum vaart. Pietendorp is dus ook goed te bereiken met het openbaar vervoer en parkeren bij het NS-station is gratis! Daarnaast is Pietendorp te voet toegankelijk via de dienstingang aan de Kooizandweg 2 in Enkhuizen. Volg de omleidingsborden en de instructies van de verkeersregelaars om de auto te parkeren.

Bron en afbeelding: Zuiderzeemuseum

Publicatiedatum: 21/11/2023

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

NL | EN