Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Pasen: de leukste uitjes in Noord-Holland

Dit weekend zijn er weer tal van leuke paasactiviteiten in Noord-Holland. In veel musea kun je terecht voor een gezellig dagje weg. Wij hebben de leukste activiteiten voor je op een rijtje gezet.

Pasen in het Muiderslot

Kom je Pasen in het Muiderslot vieren? Op 9 en 10 april staat er een leuk programma klaar! Ga op zoek naar paaseieren, bewonder ontluikend groen in de kasteeltuinen, doe mee met de lentespeurtocht of ontwerp je eigen paasei in het atelier. Tijdens de paasdagen kun je gelijk ook de fotopresentatie Here comes the flood van Rem van den Bosch bewonderen. Kijk hier voor meer informatie.

Adriaans Curiosamarkt en Schatten uit je kast

In het paasweekend, op maandag 10 april (tweede paasdag) tussen 11.00 en 16.00 uur, verwelkomen wij u graag op het terrein van de Museumboerderij West-Frisia. Deze tweede paasdag staat in het teken van Adriaans Curiosamarkt en tevens is er ook Schatten uit je kast. Tijdens de curiosamarkt zijn er diverse kramen en uitstallingen aanwezig met daarin van alles te koop. Kijk hier voor meer informatie.

Pasen in Huis Willet-Holthuysen

Kom 9 en 10 april tijdens Pasen op een unieke plek eieren zoeken. Huis Willet-Holthuysen en zijn historische tuin aan de Herengracht biedt genoeg verstopplekken voor een bijzondere zoektocht. Knutsel verder je mooiste paascreaties of leef je uit op een vrolijke lente kleurplaat. Gratis toegang voor kinderen. Kijk hier voor meer informatie.

Paasfeest in het Zuiderzeemuseum

Ontdek in het paasweekend meer over de tradities en gebruiken rondom Pasen. Kinderen kunnen stempels verzamelen voor een leuke attentie. Ga de strijd met elkaar aan bij de paasspelen of schrijf een paaswens met een kroontjespen. Kijk hier voor meer informatie.

Noordhollands Oldtimer Festival

Een vleugje van vervlogen tijden kunt u tijdens de Paasdagen proeven in het Westfriese Venhuizen tijdens beide Paasdagen. Acht hallen staan bomvol met historische voertuigen uit de hele wereld met bouwjaren vanaf 1920 t/m de 80er jaren. Kijk hier voor meer informatie.

Verkoopbeurs: Tweedehands boeken, modellen, militaria objecten en militaire radio’s

Het CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum ’40-’45 houdt op zaterdag 8 en zondag 9 april 2023 wegens groot succes wederom een verkoopbeurs in het museum en bij goed weer buiten het fortgebouw. Kijk hier voor meer informatie.

 

Publicatiedatum: 07/04/2023

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.