Nationale Archeologiedagen in Huis van Hilde

De Nationale Archeologiedagen staan voor de deur en Huis van Hilde doet natuurlijk mee. Op vrijdag 13 oktober 2017 geeft gedeputeerde Jack van der Hoek het startsein.

Schrijfwedstrijd en poppentheater
Tijdens de aftrap van de Nationale Archeologiedagen maakt de gedeputeerde Cultuur van de Provincie Noord-Holland ook bekend wie de winnaar is van de schrijfwedstrijd ‘Gruwelijk Eng’. Deze wedstrijd werd georganiseerd in het kader van de Kinderboekenweek. Daarnaast kan die dag worden genoten van een prachtige voorstelling met poppentheater.

Campagnebeeld Nationale Archeologiedagen
De poster van de Nationale Archeologiedagen. Beeld: Nationale Archeologiedagen. 

Van alles te beleven
De rest van het weekend kun je in Huis van Hilde van alles te doen en te beleven op het gebied van archeologie. Zo kun je aan de slag als archeoloog, van alles ontdekken over de Russische soldaat tijdens een spannende tour door de duinen of je eigen vondst laten determineren. Bekijk alle activiteiten tijdens de Nationale Archeologiedagen in Huis van Hilde op de website van het archeologiecentrum.


De opgegraven spulletjes van Maria Tesselschade in het Stedelijk Museum Alkmaar. Beeld: Stedelijk Museum Alkmaar.

Ook in de rest van Noord-Holland
Ook de rest van de provincie staat in het teken van archeologie tijdens het komende weekend. Zo kan de conservator van Museum Kaap Skil op Texel wel wat hulp gebruiken bij het uitzoeken van alle vondsten, kom je in het Stedelijk Museum Alkmaar alles te weten over de beroemde dichteres Maria Tesselschade, kun je in Haarlem een opgraving bezoeken, ervaar je in het Streekbos Paviljoen hoe het leven in de Bronstijd was en wordt in Amsterdam de smakelijke archeologie van het plaatselijke bier besproken.

Krijg je er geen genoeg van om te graven in het verleden van de provincie? Bekijk dan het overzicht van alle gebeurtenissen tijdens de archeologiedagen op onze activiteitenpagina.

Publicatiedatum: 11/10/2017