Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Monument op de Dam week na 4 mei in de steigers

Het Nationaal Monument op de Dam gaat een week na Dodenherdenking op 4 mei in de steigers voor noodzakelijk natuursteenherstel aan het Italiaanse travertin. Het imposante bouwwerk in Amsterdam is toe aan groot onderhoud.

Het nationaal monument, in 1956 opgericht ter herdenking van de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog, is ontworpen door architect J.J.P. Oud en beeldhouwer John Rädecker.

Restauratieplan

Van Hoogevest Architecten heeft het restauratieplan gemaakt. Dat deed het Amersfoortse bureau in samenwerking met Natuursteenadviesbureau Van den Heuvel op basis van een gedetailleerde 3D scan van PelserHartman 3D measuring solutions.

De uitvoering van het groot onderhoud aan het Nationaal Monument op de Dam geschiedt in opdracht van de gemeente Amsterdam door aannemer Nico de Bont samen met Slotboom Steenhouwers.  Het karwei staat onder toezicht en directievoering van Van Hoogevest Architecten.

Koningin Juliana en prins Bernhard leggen op Dodenherdenking een krans bij het Nationale Monument op de Dam, 4 mei 1969. Foto: Anefo, Nationaal Archief.

Bron: Monumentaal

Publicatiedatum: 04/05/2022

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.