Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Middeleeuws Kampement bij Kasteel Radboud

Beleef de magie van vervlogen tijden! De Hanzecompagnie slaat 1e en 2e Pinksterdag zijn tenten weer op bij Kasteel Radboud in Medemblik. Ze vertellen je alles wat je wil weten over middeleeuwse ambachten, vechtkunst en levenswijze. Én ze laten het je zien!

Kom naar het Middeleeuws Kampement en zie hoe het er in vervlogen tijden aan toe ging. De Hanzecompagnie slaat 1e en 2e Pinksterdag zijn tenten op bij Kasteel Radboud en gaat aan de slag met oude ambachten zoals borduren, houtsnijwerk en smeden. De ambachtslieden vertellen graag over hun werk en laten je alles zien. Ook ontmoet je echte ridders! Het Middeleeuws Kampement is buiten op het plein en vrij toegankelijk. Als je ook het museum wilt bezoeken, kun je het beste vooraf je tickets bestellen.

Meer over de Hanzecompagnie

De Hanzecompagnie is een vaste bezoeker van Kasteel Radboud. De naam heeft een middeleeuwse achtergrond: Hanze was een verbond van steden, opgericht door de middeleeuwse kooplieden. Dankzij de samenwerking konden de steden goed handel drijven en belangen en handelswaar verdedigen, desnoods gewapend. De Hanzesteden waren rijk genoeg om ridders en soldaten in te huren. Een van de Hanzesteden is Kampen, de thuisbasis van de Hanzecompagnie. Met deze naam zijn zowel de ambachten als de ridders vertegenwoordigd.

Startdatum: 28 mei 2023 – 11:00
Einddatum: 29 mei 2023 – 17:00

Bron: Kasteel Radboud

Publicatiedatum: 24/05/2023

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.