Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Lentekriebels in het Muiderslot

In Het Muiderslot kun je de lente aan alle kanten voelen! De komende maanden wordt een feestje in het kasteel én in de tuinen.

Flower Power: Bloemportretten van Dennis A-Tjak

Vanaf 2 april t/m 12 juni zijn er bloemportretten van fotograaf Dennis A-Tjak in het kasteel te bewonderen. In een speciale audiotour hoor je meer over zijn werk en de eeuwenoude connectie die het Muiderslot heeft met bloemen, planten en kruiden uit Nederland én ver over de grens. Kom je langs voor deze bijzondere fotopresentatie?

Flower Power. Beeld: Muiderslot.

De Passie van nu

Op 16 april treedt ’s avonds World Opera Lab op met ‘De Passie van Nu’: een hedendaagse versie van de Matthäus Passion in 7 muzikale talen. Laat je betoveren op de middeleeuwse binnenplaats door dit bijzondere, theatrale concert.

De Passie van nu. Beeld: Muiderslot.

Pasen

Pasen vier je natuurlijk bij het Muiderslot: beide paasdagen kunnen kids ’s ochtends tussen 10 en 12 uur eieren komen zoeken in de Pruimenboomgaard. Wie zal het Gouden Ei vinden? Ook kan er geknutseld worden in het atelier van het kasteel. Een mooi weekend voor een bezoek aan het Muiderslot voor de hele familie dus!

Pasen in de kasteeltuin. Beeld: Muiderslot.

Themarondleidingen

Een rondleiding door het kasteel en de tuinen maakt een bezoek een het Muiderslot extra speciaal. Er staan verschillende rondleidingen op het programma! Ontdek bijvoorbeeld 700 jaar geschiedenis in een rondleiding over alle hoogtepunten van het Muiderslot op 26 of 27 maart. Meer inzoomen op literatuur en liefde? Op 9 & 10 april bieden we speciale boekenweek tours aan in het thema van de Boekenweek: Eerste Liefde. In de maand april zoomen we ook regelmatig in op onze relatie met de rest van de wereld in speciale oost meets west rondleidingen. Pak je er eentje mee?

Lente op het kasteel. Beeld: Muiderslot.

Historische proeverijen

Reserveer nu alvast je historische proeverij bij kasteelkok Siebren: kok én historicus. De Muiderslot tasting is twee keer in de maand en ieder seizoen kun je iets nieuws proeven. De eerstvolgende tastings zijn 2 april en 23 april. Meer informatie.

Historische proeverij. Beeld: Muiderslot.

Meivakantie

Voor je het weet is het weer vakantie en dat betekent leuke dingen doen, zoals een echt LEGO® kasteel bouwen! Wanneer plan jij een dagje Muiderslot in de meivakantie?

Bouw een LEGO kasteel. Beeld: Muiderslot.

Bron: Muiderslot

Publicatiedatum: 03/04/2022

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.