Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Lekker filosoferen bij landschapskunst

Om bezoekers te helpen uitgebreid en onbevooroordeeld naar landschapskunst te kijken, organiseert het Westfries Museum deze zomer ‘kunst van het kijken’-gesprekken.

Deze zogenaamde ‘kijk en verwonder’- gesprekken vinden in het weekend plaats en de deelnemers gaan een aantal schilderijen van de expositie Lage Landen samen bekijken en bespreken. Dat doen ze onder leiding van gespreksleiders.

Foto: Westfries Museum

Die gespreksleiders zijn getraind in de uit Amerika overgewaaide Visual Thinking Strategy. Dit soort gesprekken geven geen kennis over het kunstwerk of de kunsthistorische contact, maar bieden deelnemers de mogelijkheid om over de schoonheid van details te filosoferen.

Via www.wfm.nl/online kunnen belangstellenden zich opgeven voor de ‘kijk en verwonder’-gesprekken. Behalve een kaartje voor het museum, zijn er geen extra kosten aan verbonden.

Wie de tentoonstelling, die uit veertig parels uit het Rijksmuseum bestaat, plus tien recente aanwinsten uit het legaat van Frans le Cocq d’Armandville, liever op eigen kracht bekijkt, kan tot 1 oktober 2018 in het museum terecht.

De heide bij Wolfheze – Johannes Warnardus Bilders, 1811 – 1890. ‘Foto Lage Landen/Rijksmuseum’

Publicatiedatum: 17/07/2018

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.