Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Kunst10Daagse Bergen

Tot en met zondag 30 oktober staat Bergen weer in het teken van de Kunst10daagse. Tijdens dit jaarlijkse kunstfestival exposeren meer dan 300 kunstenaars hun werk op verschillende locaties in Bergen en Bergen aan Zee.

Historisch museum Het Sterkenhuis en Museum Kranenburgh maken vanzelfsprekend deel uit van de kunstroute. Museum Kranenburgh is zelfs extra geopend op maandag 24 oktober! Een mooie gelegenheid om een kijkje te nemen in de jubileumtentoonstelling De toekomst is NU van KunstenaarsCentrumBergen en af te sluiten met heerlijke koffie en gebak in het museumcafé.

Expositie in Het Wapen van Bergen

Tijdens de Kunst10Daagse exposeren hier tien kunstenaars met uiteenlopende disciplines en van alle leeftijden. In Het Wapen van Bergen wordt de unieke collectie van art-kunstenaar David Granaat beheert. Daarnaast exposeren in dit van oorsprong historische gebouw (ruim 675 m2):
Eric Timmer (fotografie), Martien Schenk (non-figuratieve objecten), Jan van den Bos (beelden voor binnen en buiten), Lucas Tulp (schilderijen), Masja de Graaf (schilderijen en tekeningen), Peter Stet (beelden), David Granaat (1914-2005, schilderijen en grafiek), Natalia Polischuk (schilderijen), Elly Valkering (fotografie), John Ory (schilderijen), Carla Peperkamp (beelden).

Het Wapen van Bergen is dagelijks geopend van 11.00-17.00 tijdens de Kunst10Daagse van 21 t/m 30 oktober.

Adres: Breelaan 37/hoek Vijverlaan en in het souterrain op Vijverlaan 15.

Wat is de Kunst10daagse?

De Kunst10daagse is een evenement waarbij bijna 300 kunstenaars exposeren op ongeveer 160 verschillende locaties in het lommerrijke kunstenaarsdorp Bergen en in het stranddorp Bergen aan Zee in Noord-Holland. Traditioneel vindt dit culturele festival plaats in de maand oktober.
De Kunst10daagse is breed geprogrammeerd met een artistiek en toegankelijk palet van schilderkunst, beeldhouwwerk, installaties, fotografie, etsen en keramiek.

De Kunst10daagse 2022 vindt plaats van vrijdag 21 tot en met zondag 30 oktober.
De meeste locaties zijn gratis toegankelijk en dagelijks geopend van 11.00 – 17.00 uur.

Kijk hier voor meer informatie.

Bronnen: Museum Kranenburgh en Het Wapen van Bergen

Publicatiedatum: 27/10/2022

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.