Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Kinderkunstlijn Zandvoort gaat van start

Op vrijdag 13 mei om 13.00 uur wordt de Kinderkunstlijn officieel geopend in de Hervormde kerk van Zandvoort door Gert Jan Bluijs. Het thema van dit jaar is: De toekomst van Zandvoort.

Juf Marianne Rebel bezoekt alle scholen en geeft daar een interessante theorieles. De kinderen hangen aan haar lippen als ze vertelt over diverse kunststromingen. Daarna krijgen de kinderen de opdracht om een ontwerp te maken voor de praktijkles. Dit jaar in de educatieruimte van de oude Brandweerkazerne in de Duinstraat. Daar staat het team Kunst op school klaar om de kinderen te assisteren.

Kinderkunstlijn Zandvoort. Foto: Kunst op school.

Kunstwerken voor Oekraïne

Als we kijken naar de kunstwerken, zien we wat kinderen wensen voor Zandvoort. Er zijn kunstwerken bij over een Kartingbaan, een echte kunstschool, een hotel/surfschool op strand of een Apple store en een eigen hamburgertent. De schilderijen van de leerlingen van groep 8 worden vanaf begin mei tentoongesteld in de diverse Zandvoortse winkels, de zogenaamde Kinderkunstlijn route.

De kunstwerken worden geveild via de basisscholen. De opbrengst komt ten goede aan leerlingen in de basisschool leeftijd in Oekraïne. Het totaalbedrag zal door Burgemeester Moolenburgh bekend worden gemaakt.

Kinderkunstlijn Zandvoort. Foto: Kunst op school.

Kom naar de opening!

Ook zijn er weer vrolijke kunstbankjes geschilderd. Deze worden professioneel in de lak gezet en krijgen straks weer een mooie plek bij de Entree van Zandvoort en de speelveldjes in Zandvoort. Wilt u een kunstbankje adopteren voor het goede doel? Uw naam komt er op te staan. Hiervoor kunt u contact opnemen met Marianne Rebel (tel. 06 54253401).

Op vrijdag 13 mei om 13.00 uur wordt de Kinderkunstlijn officieel geopend in de Hervormde kerk van Zandvoort door Gert Jan Bluijs. DJ Maxime verzorgt die middag een spetterende show in de kerk! Daar wil je toch bij zijn?

Bron: Kunst op school

Publicatiedatum: 08/05/2022

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.