Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

De Kern van Kennemerland ontvangt subsidie van FCP

Stichting Museum Kennemerland ontvangt € 80.000 van het Fonds voor Cultuurparticipatie voor de uitvoering van het erfgoed educatie project “De Kern van Kennemerland”.

Het Fonds ondersteunt projecten die van belang zijn voor de ontwikkeling van actieve cultuurparticipatie in Nederland. De Kern van Kennemerland doet dit door een verdieping te maken van de Canon Kennemerland over zes thema’s. De thema’s beschrijven de regionale geschiedenis van Midden-Kennemerland over een periode van 5000 jaar.

Foto vervaardigd door Joost Out (Museum Kennemerland).

Het project ‘’De Kern van Kennemerland’’ zal worden ontwikkeld door een samenwerkingsverband van Stichting Museum Kennemerland, OBS ’t Kraaienest, Centrum voor de Kunsten Beverwijk en Vereniging Studio O. Het doel is om een leerlijn cultureel erfgoed te ontwikkelen voor groep 1 t/m 8. Van belang daarbij is de driedeling: klas in het museum, museum in de klas en het locatiebezoek. De invoering wordt het komend schooljaar als pilot gestart bij OBS ’t Kraaienest. Het streven is dat de leerlijn in 2021 op 15 basisscholen in de regio zal zijn ingevoerd.

“De kosten van het ontwikkelen van de door ons geambieerde leerlijn bedragen € 250.000. Met de bijdrage die wij van het Fonds ontvangen hebben wij de financiering rond en daar zijn wij ontzettend blij mee.” Aldus Rene Muetstege van Museum Kennemerland. “Ook zijn wij erg ingenomen met de enthousiaste medewerking van OBS ’t Kraaienest. Zonder hun medewerking zou het project niet van de grond zijn gekomen.”

Het Fonds voor Cultuurparticipatie stimuleert de actieve cultuurdeelname in Nederland. Het draagt bij aan een open samenleving waarin mensen van alle leeftijden en achtergronden hun creativiteit kunnen ontwikkelen. Dit doet het Fonds door programma’s mensen, organisaties en overheden te ondersteunen en met elkaar te verbinden.

Kijk voor meer informatie op www.cultuurparticipatie.nl of lees meer over de gesubsidieerde projecten op www.cultuurparticipatie.nl/magazine/.

Publicatiedatum: 26/07/2018

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.