Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

In de ban van de band

De Embassy of the Free Mind presenteert vanaf 28 september een tentoonstelling met 100 bijzondere boekbanden en kartonnages van handboekbinder Geert van Daal (1941).

Het onlangs geopende museum Embassy of the Free Mind beschikt over een uitzonderlijke boekencollectie van 25.000 geschriften over het Westerse vrije denken: de Bibliotheca Philosophica Hermetica. Geert van Daal maakt al vanaf 1983 boekbanden en cassettes voor deze collectie, waarbij hij gebruik maakt van luxe leersoorten, perkament en veelal door hem zelfgemaakte marmerpapieren.

Boekband, vervaardigd door Geert van Daal.

Prijzen

Het vergulden van leer is Van Daals specialiteit, waarbij hij alleen 22 tot 24 karaats goud verwerkt. Voor zijn werk ontving de handboekbinder prijzen in binnen- en buitenland, waaronder de publieksprijs voor boekbinders van de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag.

In de ban van de band

De komende maanden zijn de luxe boekbanden en kartonnages te zien die hij vervaardigde voor de Bibliotheca Philosophica Hermetica, voor andere collecties en voor zichzelf. Daarnaast zullen er lezingen en demonstraties worden gehouden, zie embassyofthefreemind.com

De tentoonstelling is te zien tot en met 24 november 2018. De tentoonstelling wordt begeleid door een prachtig geïllustreerde catalogus.

In de ban van de band: 28 september t/m 24 november 2018
Embassy of the Free Mind
Keizersgracht 123
1015 CJ Amsterdam

Openingstijden museum: woensdag t/m zaterdag, 10.00 – 17.00 uur
www.embassyofthefreemind.com
Voor een portret van boekbinder Geert van Daal: https://www.youtube.com/watch?v=v4cY3T9EO8Y

Publicatiedatum: 26/09/2018

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.