Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

HVHB zoekt kandidaten voor Erfgoedprijs

Wie komt er dit jaar in aanmerking voor de Erfgoedprijs van de Historische Vereniging Heemstede-Bennebroek (HVHB)?

Elke twee jaar beloont de HVHB een initiatief op het gebied van cultureel erfgoed in Heemstede of Bennebroek met een prijs. Deze prijs, voluit de ‘Burgemeester David Eliza van Lennepprijs’, is ingesteld in 2015 ter gelegenheid van de honderdvijftigste geboortedag van deze vermaarde burgemeester.

De HVHB is op zoek naar initiatieven, genomen door particulieren of door erfgoedinstellingen, die in 2020 of 2021 zijn gerealiseerd. Er is een breed scala aan mogelijkheden. Het kan gaan om de restauratie van een historisch pand, het weer zichtbaar maken van een monument, het realiseren van een kunstwerk in de publieke ruimte, het in ere herstellen van een traditie, de publicatie van een boek of een website.

Uit de voorgestelde kandidaten zal een onafhankelijke jury, die onder leiding staat van de Heemsteedse architectuurhistoricus Wim de Wagt, drie nominaties kiezen, en daaruit weer één winnaar. Tijdens de voorjaarsbijeenkomst van de HVHB in juni dit jaar ontvangt de winnaar, naast ‘eeuwige roem’, een kunstwerk, speciaal ontworpen en uitgevoerd door de Heemsteedse kunstenaar Rosita van Wingerden.

De erfgoedprijs 2023 is gemaakt door kunstenaar Rosita van Wingerden. Foto: Daan Kerkvliet, via HVHB.

Eerdere winnaars van de Erfgoedprijs waren: de Trambrug in Bennebroek, het herstel van de pui van het pand J. Zijlstra Hz. aan de Raadhuisstraat, de restauratie van het Wapen van Heemstede, de restauratie van het St. Luciaklooster, het onderhoud, het herstel en de instandhouding van het resterende Engelse park op Hageveld en Stichting Huis te Manpad samen met tuinbaas Fred van der Hengst voor de herplant van de lindebomen op het voorplein.

Kandidaten kunnen tot 28 februari 2023 worden ingediend bij Ellen Kerkvliet, secretaris van de jury, via ellenkerkvliet@gmail.com.

Bron: HVHB

Publicatiedatum: 05/02/2023

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.