Historische schepen op Sail Pampus 2018

Sail Pampus 2018, dat zaterdag 25 en zondag 26 augustus plaatsvindt, haalt weer een aantal historische schepen naar het forteiland.

Book 1 min

De Utrecht Passeert het Muiderslot. Beeld: Rien de Jager.

Zo vaart VOC-replica Statenjacht Utrecht naar Pampus, evenals oud-marineschip Nautilus en motorboot Solitario. Laatstgenoemde boot is van de bekende zeezeiler Henk de Velde, die met dit schip ijzige avonturen heeft beleefd en daar tijdens Sail Pampus 2018 ook over zal vertellen.

De Utrecht op weg naar Pampus. Beeld: Rien de Jager. 


Statenjacht De Utrecht vertrekt zaterdag om 10 uur uit de haven van Muiden en wordt om half één die middag op Pampus verwacht. Pampus zelf is voor passanten al om half elf geopend. Vanaf 13 uur kan iedereen die dat wil een kijkje op De Utrecht nemen.Er zijn tevens gratis rondleidingen door het fort, er kan gespeurd worden en ook de Pampus Xperience is geopend.

De Utrecht is veilig op Pampus aangekomen. Beeld: Rien de Jager. 

Zondagmorgen is er een nog een extra activiteit. Honderden zwemmers zullen dan rondom het eiland zwemmen. De zwemmers gaan om 10.45 uur het water in en de opbrengst van deze benefiet gaat naar het verbeteren van de vogel- en visstand in het  IJsselmeergebied.

Alle informatie over het evenement is hier te vinden.

Auteur: Arnoud van Soest.

Publicatiedatum: 23/08/2018

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

NL | EN