Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Halloween: 6 spookachtige weekendtips

Het is afgetellen geblazen: over een paar dagen is het Halloween. Ben jij ook dol op lekker griezelen, heb je zin om de deur uit te gaan en heb je nog geen plannen? Geen zorgen, wij hebben de 6 leukste activiteiten in Noord-Holland voor je op een rijtje gezet.

1. Forten in het donker

Op zaterdag 30 oktober dooft Nederland massaal het licht tijdens Nacht van de Nacht en op 31 oktober is het Halloween. Ook de waterlinies in Nederland doen mee. Op diverse forten, bunkers en vestingen worden nachtelijke activiteiten georganiseerd. Ontdek de avonturen op de forten in het donker. Lees meer.

Nacht van de Nacht op Fort Benoorden Spaarndam. Via Forten.nl

2. Griezelen in het Grachtenhuis

Spookt het in het Grachtenmuseum op de Herengracht 386? Volgens sommige bezoekers wel… Ontdek het museum in het donker op deze avond en kom griezelen met de storyteller. Durf jij het aan? Lees meer.

3. Nacht van de Nacht bij Hortus Alkmaar

Op zaterdag 30 oktober 2021 organiseert ANIMO, de Stichting voor Alkmaarse natuur- en milieuorganisaties, de Nacht van de Nacht in de tuin van Hortus Alkmaar. In heel Nederland worden op deze dag activiteiten georganiseerd om stil te staan bij het belang van het donker. Lees meer.

Nacht van de nacht. Via Hortus Alkmaar.

4. Kom naar de Gouden Nacht in Medemblik

In de Gouden Nacht van Medemblik op zaterdag 30 oktober, staat dit jaar het thema ‘verlichting’ centraal. Verhalenvertellers, gidsen, rappers, muzikanten en acteurs nemen de bezoeker mee door de avond van de verlichting. Lees meer.

5. Nacht van de Geschiedenis: (On)gezien Werk

Waarom hangen er meer mannelijke dan vrouwelijke schilders in het Rijksmuseum? En hoe worden arbeidende mensen met een beperking verbeeld in prentkunst? Tijdens de Nacht van de Geschiedenis op 30 oktober richt het Rijksmuseum de spotlights op het thema (On)gezien Werk. Lees meer.

6. Naargeestige nachttours in het Muiderslot

Op 30 en 31 oktober 2021, het Halloween weekend, zijn er avondtours door een donker en verlaten kasteel. De schaduwzijde van het Muiderslot en duistere gebeurtenissen uit het verleden worden onthuld. Alleen geschikt voor mensen met een stevige maag! Lees meer.

Kijk hier voor alle activiteiten.

Publicatiedatum: 28/10/2021

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.