Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Geocaching naar grenspalen

De begroeiing wordt weer minder en de militaire grenspalen worden weer zichtbaar. Daarom is nu het goede moment om te starten met de geocache en op zoek te gaan naar de grenspalen.

Het Kenniscentrum Waterlinies start een actie waarbij iedereen op zoek kan naar grenspalen in de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Door te noteren of er nog een grenspaal is en waar die staat, krijgen we een goed beeld van de kleinste onderdelen van ons UNESCO-Werelderfgoed. Er is een app gemaakt waarmee iedereen met smartphone of (GPS-)camera op pad kan gaan.

Grenspaal. Foto: Kenniscentrum Waterlinies.

Na aanmelden ontvang je toegang tot de app en de bijbehorende instructies. Je kan kiezen naar welk fort je in je omgeving wilt en met een plattegrond kan je zien waar de grenspalen zouden moeten staan. Met je smartphone kan je meteen ter plekke aangeven of je een grenspaal aantreft en foto’s ervan maken. Als je een (GPS-)camera hebt, dan kan je foto’s maken en die later thuis in de app invoeren. Wij verwerken en controleren al deze waarnemingen.

Een waarneming registreren. Beeld: Kenniscentrum Waterlinies.

Lijkt het je leuk om mee te doen in oktober en november? Op de aparte Grenspalen-pagina vind je meer informatie hoe je je kan aanmelden.

Bron: Kenniscentrum Waterlinies

Publicatiedatum: 02/10/2022

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.