Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Fotoexpositie: Houten hekken van Noord-Holland

Op vrijdagmiddag 17 mei om 15.30 uur is de opening van een foto- expositie over houten boerenhekken in het Noord-Hollands landschap van Cor van Sliedregt. De opening vindt plaats in Bakkerijmuseum De Oude Bakkerij in Medemblik, waar de tentoonstelling tot en met 28 juni te zien is.

De meer dan 45.000 bezoekers per jaar die bij ‘De oude bakkerij’ naar binnen stappen, weten meteen: dit is een museum in vol bedrijf. Dat is niet alleen te zien, maar ook de ruiken, te proeven, te beleven. Geen museum om alleen maar op afstand op afstand naar spullen te kijken, maar om met inzet van alle zintuigen de wereld van brood, banket, chocolade en suikerwerk te ontdekken. Alle schatten van het Nederlandse bakkersambacht, materieel en immaterieel, zijn hier te vinden. De bijzondere kennis, unieke vaardigheden en natuurlijk de typerend Nederlandse tradities.

Bakken in De Oude Bakkerij. Foto: Bakkerijmuseum De Oude Bakkerij.

Het Houten Hekken Verhaal

Vanaf 17 mei toont De Oude Bakkerij een bijzondere expositie met foto’s van Cor van Sliedregt. Van Sliedregt, ook wel de hekkoloog genoemd, legt al meer dan vier decennia dit unieke landschapselement vast. Alle verzamelde informatie over het houten boerenhek: de verschillende typen, vormen, functies, versieringen, hekken in binnen- en buitenland documenteerde hij in zijn boek Het Houten Hekken Verhaal.

De expositie zal geopend worden door Gerben Gringhuis, wethouder van de gemeente Medemblik. De foto’s zijn te zien in het museumcafe De Koekerij van 17 mei t/m 28 juni 2024.

Boerenhek. Foto: Cor van Sliedregt.

Bron: Bakkerijmuseum De Oude Bakkerij

Publicatiedatum: 10/05/2024

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.