Een eigen kijk op de wereld en op Weesp, door Jakop Slegt

Kunstenaars kunnen hun werkelijkheid ontstijgen en een eigen wereld scheppen in hun werk. Museum Weesp toont u het werk van een bijzondere kunstenaar uit Weesp: Jakop Slegt (1934-1990). Het coronavirus heeft een grote impact op ons dagelijks leven. Hoe ziet de wereld er uit in een 1,5 meter maatschappij? Met deze wisselexpositie wil Museum Weesp u meenemen naar een andere werkelijkheid. Even de wereld op een andere manier bekijken.

Tekenaar Jakop Slegt wordt geroemd om zijn pentekeningen met veel beweging. Hij wordt aanvankelijk vergeleken met 17e-eeuwse kunstenaars als Rembrandt en Hercules Seghers. Vanwege zijn precisie en uitermate beheerste techniek wordt hij in het begin van zijn carrière aangeduid als ‘een van onze meest grandioze surrealisten’.

In de jaren ‘60 van de vorige eeuw, een tijd waarin alles aan het schuiven is, wordt hij bestempeld als visionair. Zijn fantasie over de toekomst visualiseert hij in tekeningen. Surrealistisch werk over een wereld, zoals alleen hij deze zag.

Kom naar Museum Weesp en bewonder deze bijzondere kijk op de wereld en op Weesp.

Kijk voor meer informatie op www.museumweesp.nl

Publicatiedatum: 06/09/2020

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.