Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

De leukste Valentijnsuitjes van Noord-Holland

Valentijnsdag komt eraan! Heb jij al romantische plannen met jouw partner of iemand op het oog voor een spannende date? Zoek niet verder, want wij hebben de leukste Valentijnsuitjes voor je op een rijtje gezet!

Valentijntour door het Muiderslot

Benieuwd naar de slaapkamergeheimen van vroeger? Kom dan dinsdagavond 14 februari 2023 met je Valentijn (of iemand anders) naar Rijksmuseum Muiderslot. Tijdens speciale Valentijntours hoor je alles over liefde en erotiek in het verleden. Je krijgt geheid rooie oortjes en komt gegarandeerd verliefder thuis!

Op dinsdag 14 februari 2023 is het Muiderslot ‘s avonds van 18:00 tot 23:00 uur geopend. Je wordt in het museumcafé ontvangen met een speciaal liefdesdrankje, terwijl de troubadour met zijn expliciete liefdesliederen bij velen een blos op de wangen brengt. Vooraf reserveren van een kaartje is verplicht. Dat kan hier!

Jacob van Loo, Amarylles kroont Mirtillo, ca. 1648. Collectie Rijksmuseum Muiderslot.

Valentijnsdate in het Amsterdam Museum

Kom tussen 14 en 19 februari langs om je lievelingspersoon nog beter te leren kennen! Aan de hand van tien vragen doorloop je de vaste tentoonstelling Panorama Amsterdam en stel je vragen die je anders misschien niet zo snel zou vragen. Leer iets over Amsterdam én over elkaar!

De tien vragen zijn zowel in het Nederlands als in het Engels gratis af te halen bij de balie op vertoon van een geldig entreebewijs. Het Amsterdam Museum is tijdelijk gevestigd aan de Amstel 51 in Amsterdam en geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Kijk voor meer informatie op de website van het museum.

Vier Valentijnsdag met je speciaalste persoon. Foto: Amsterdam Museum.

Valentijnsdag tussen de kanonnen

Wat is er spannender dan een date tussen de kanonnen? Op Valentijnsdag mag je met zijn tweeën voor de prijs van één kaartje het Nederlands Vestingmuseum bezoeken. Ga samen op avontuur in de kazematten en beklim de vestingwallen van Naarden! Kijk voor meer informatie op de website van het Vestingmuseum.

De kanonniers van het Vestingmuseum. Foto: Nederlands Vestingmuseum.

Valentijn onder de sterren

Kom alleen of met je geliefde naar ‘Valentijn onder de sterren’. Onder de sterrenhemel van het Planetarium vertellen de ARTIS-biologen en sterrenkundige over liefde in de natuur. Ze laten je kennismaken met liefdesverhalen aan de sterrenhemel, liefde in de dierenwereld, jouw eigen liefde en de microben die je nodig hebt om verliefd te kunnen worden. We onderzoeken hoe we beter en méér kunnen houden van de wereld om ons heen en alles wat daarin leeft. Op Valentijnsdag rekken we ons begrip en liefhebben op en boosten we onze liefde voor andere, niet-menselijke dieren.

De lezing vindt plaats op dinsdag 14 februari in het ARTIS-Planetarium om 20.00 uur (inloop 19.30 uur). Een regulier kaartje kost € 15, studenten betalen slechts € 10 en ARTIS-leden € 7,50. Tickets zijn te koop via de website van ARTIS.

Liefde staat geschreven in de sterren. Foto: ARTIS.

Samen schaatsen

Wat is er nu romantischer dan samen over het ijs zwieren? Het winterse weer nodigt uit om een schaatsbaan bij jullie in de buurt te bezoeken. Zoals IJsbaan De Meent in Alkmaar, waar schaatsen in de winterzon op de half overdekte 400-meterbaan het echte wintersport gevoel geeft.

Of bezoek de beroemde Jaap Edenbaan in Amsterdam, waar tijdens de wintermaanden van alles te beleven is. Wie nog niet zo stevig op zijn schaatsen staat, kan er zelfs lessen nemen. En na afloop heerlijk samen opwarmen boven een kop warme chocolademelk!

Foto: Designecologist, via Unsplash.

Publicatiedatum: 08/02/2023

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.