Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

De kleine toonzaal: Marijke van Vlaardingen en Bettine Heslinga

Van 24 oktober t/m 20 november is in galerie de kleine toonzaal, Voorbaan 25 in Huizen het werk te zien van Marijke van Vlaardingen (keramische sculpturen) en Bettine Heslinga (Tex Tiles).

De kleine toonzaal is een galerie die hedendaagse kunst toont door elke vier weken werk te tonen van twee verschillende kunstenaars met verschillende disciplines. Deze expositie zijn de keramische sculpturen van Marijke van Vlaardingen en de Tex Tiles van Bettine Heslinga te zien.

Bettine Heslinga maakt van lappen, stoffen en draden nieuwe structuren (TexTiles) volgens een eigen techniek. Kleur, dessin en textuur van haar materiaal, textiel, inspireren haar tot het creëren van nieuwe doeken. Zij scheurt lappen uit elkaar, ontrafelt en voegt weer samen tot een ander geheel, een beeld met een eigen zeggingskracht. Al doende en experimenterend ontstaan nieuwe ideeën en thema’s’. Alle werken zijn dan ook unica.

Marijke van Vlaardingen in 1964. Via de kleine toonzaal.

Marijke van Vlaardingen is een doorwinterde keramist met een eigenstijl en eigen techniek. Zestig jaar na haar eerste expositie in Deurne (België), exposeert zij nu in de kleine toonzaal in Huizen. Al meer dan 60 jaar is Marijke werkzaam als keramist, die nog steeds indrukwekkende werken maakt. Zij geniet een wereldwijde bekendheid. Haar keramische beelden tonen de schoonheid van het onvolmaakte. Haar mensen en dieren hebben iets doorleefds, iets beschadigds. Ze tonen de barsten en littekens van het leven. Op een of andere manier hebben ze het toch gered. Zo zijn wij en zo zijn de werken, uit het leven gegrepen. Haar werk is zintuigelijk, choquerend en niet voor ieder toegankelijk, en ze heeft wel veel fans wereldwijd.

De tentoonstelling is van 25 oktober t/m 20 november te zien in de kleine toonzaal in Huizen.

De expositie is te bezichtigen van 25 oktober t/m 20 november. De opening is zaterdag 29 oktober om 15.00 uur waar u de kunstenaars kunt ontmoeten. De kleine toonzaal is gevestigd aan de Voorbaan 25 in Huizen en is geopend op maandag t/m zaterdag van 13.00 uur tot 17.00 uur (dinsdag gesloten). Meer informatie is te vinden op www.dekleinetoonzaal.nl.

Bron: de kleine toonzaal

Publicatiedatum: 24/10/2022

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.