Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Arie Keppler Prijs 2022

Tot en met 15 mei 2022 kunnen initiatieven worden ingediend voor de Arie Keppler Prijs 2022. De prijs wordt tweejaarlijks uitgereikt door MOOI Noord-Holland en is dé Noord Hollandse omgevingsprijs voor ruimtelijke kwaliteit. Net als voorgaande edities is er aandacht voor cultuurhistorie, maar de prijs beslaat daarnaast een breed terrein van architectuur, stedenbouw, landschap en ruimtelijke ordening.

Zend in voor dé Noord-Hollandse prijs voor omgevingskwaliteit

Stichting MOOI Noord-Holland reikt tweejaarlijks de Arie Keppler Prijzen uit aan personen of organisaties die een bijzondere bijdrage hebben geleverd aan architectuur, stedenbouw, landschap en erfgoed in Noord-Holland. Het prijswinnende project kan een nieuw gebouw of ruimtelijke ingreep zijn, een herbestemming, restauratie of  transformatie, maar ook een beleidsstuk. Voor de prijs komen initiatieven in aanmerking die in de provincie  Noord-Holland zijn gerealiseerd in de periode 2020-2022.

De Arie Keppler Prijs 2022

De prijs heeft als doel initiatieven te belichten die de dagelijkse praktijk van planontwikkeling ontstijgen: bijzondere, inspirerende, innoverende en grensverleggende projecten. Iedere editie vertegenwoordigen alle inzendingen gezamenlijk de actuele en urgente thema’s van de leefomgeving in Noord Holland.

De jury kiest uit de inzendingen tien tot twaalf nominaties die gezamenlijk een goede afspiegeling vormen van het totale aanbod. De jury selecteert daarna vier winnaars, gebaseerd op de door de jury  ‘ontdekte’ thema’s. Het publiek kijkt mee en selecteert uit de nominaties haar eigen favoriet voor de Arie Keppler publieksprijs 2022. De nominaties zullen in juli bekend worden gemaakt. Op 29 september worden de prijswinnaars onderscheiden met een erepenning tijdens de feestelijke prijsuitreiking.

Publiekswinnaar Arie Keppler Prijs 2020 Laurentiuskerk Weesp.

Historie Arie Keppler Prijs

De Arie Keppler Prijs wordt sinds het begin van deze eeuw uitgereikt. De prijs is vernoemd naar ir. Arie Keppler, medeoprichter van MOOI Noord-Holland in 1916 en eerste secretaris van wat indertijd genoemd werd ‘Adviescommissie voor Bouwontwerpen en uitbreidingsplannen in Noord-Holland’. Met een verwijzing naar Keppler geeft MOOI Noord-Holland uitdrukking aan haar diepe wortels in de Noord-Hollandse traditie. Bovendien staat Arie Keppler voor een brede maatschappelijke benadering van de betekenis van ruimtelijke  kwaliteit.  Lees hier meer over Arie Keppler.

Arie Keppler in 1932, directeur van de Woningdienst. Foto: Stadsarchief Amsterdam/Vereenigde Fotobureaux N.V.

De inzendtermijn is nog tot en met 15 mei 2022. Klik hier voor meer informatie over de Arie Keppler Prijs en voor het inzendformulier. Heb je vragen? Neem dan contact op met Sanne van Zoest en mail naar ArieKepplerprijs@mooinoord-holland.nl.

Bronnen: MOOI Noord-Holland en De Erfgoedstem

Publicatiedatum: 06/05/2022

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.