Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Arie Keppler Prijs 2020 van start

Stichting MOOI Noord-Holland reikt juist ook in crisistijd vier eervolle prijzen uit voor toonaangevende omgevingskwaliteit in Noord-Holland.

Tot en met 31 juli 2020 kunnen projecten en concrete beleidsplannen worden ingediend voor de Arie Keppler Prijs 2020. De inzendingen dienen gerealiseerd te zijn in de periode 2018-2020. De prijzen worden uitgereikt aan personen of organisaties die een bijzondere bijdrage hebben geleverd aan architectuur, stedenbouw, landschap en erfgoed in Noord-Holland. Elke betrokken organisatie of persoon kan één of meerdere projecten inzenden.

Publiekswinnaar 2018: Van der Pekbuurt, Amsterdam. Foto ©Eric Schaaphok.

De prijs

De Arie Keppler Prijs brengt ontwerp en beleid met een voorbeeldstellende betekenis voor het voetlicht. Dat zijn inspanningen die in sociaal, maatschappelijk, technisch of ruimtelijk opzicht toonaangevend zijn. Ga voor meer informatie over de Arie Keppler Prijs en voor inzending naar www.ariekepplerprijs.nl.

Winnaar 2018, Categorie Placemaking: Van Eesteren Paviljoen, Amsterdam. Foto ©Luuk Kramer.

Categorieën

De prijs wordt uitgereikt in vier categorieën. De ervaring leert dat projecten met voorbeeldstellende kwaliteit vaak gelaagd en discipline-overstijgend zijn en kunnen worden bekeken vanuit meerdere invalshoeken en op verschillende schaalniveaus. Uit de inzendingen stelt de jury daarom de vier prijscategorieën vast. De categorieën en de 12 nominaties zullen in september bekend worden gemaakt. Op donderdag 5 november worden de prijswinnaars onderscheiden met een erepenning tijdens de feestelijke prijsuitreiking.

Winnaar 2018, Categorie Hergebruik en Herbestemming: Wierschuur Nieuwland, Hippolytushoef. Foto ©Ronald Schouten.

Jury

De jury wordt gevormd door juryvoorzitter Marc Reniers (architect en bestuurslid MOOI Noord-Holland), Anouk Vermeulen (winnnaar 2018 en architect-directeur AG architecten), Steven Slabbers (landschapsarchitect, partner BoschSlabbers en Provinciaal Adviseur Ruimtelijke Kwaliteit), Karin Westerink (voorzitter Federatie Grote Monumentengemeenten en hoofd monumenten Amsterdam en Weesp) en Jef Mühren (directeur MOOI Noord-Holland).

Winnaar 2018, Categorie Sociale Cohesie en Leefbaarheid: Kindercampus Zuidas, Amsterdam. Foto ©Jeroen Musch.

Over MOOI Noord-Holland

Stichting MOOI Noord-Holland adviseurs omgevingskwaliteit is een onafhankelijke en niet-commerciële adviesorganisatie op het gebied van landschap, stedenbouw, architectuur en cultuurhistorie in Noord-Holland. Naast advisering is agendering van goede omgevingskwaliteit onderdeel van de doelstelling. De prijs is vernoemd naar ir. Arie Keppler, medeoprichter van MOOI Noord-Holland in 1916.

Bron: MOOI Noord-Holland

Publicatiedatum: 01/06/2020

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.