Zuur op zondag

Eeuwenlang ventten ‘zuurmannen’ uit de Joodse buurt vanaf karren hun waar uit. Op zondag 18 juni houden de makers van het boek De zure stad Paul van Ravestein en Monique Mulder een presentatie over het Joodse zuurgoed in Amsterdam. Als afsluiting vindt in het Museumcafé een 'zuurproeverij' plaats.

Book 1 min

Zure haring, uitjes in wijnazijn, pekelaugurken, piccalilly, komkommer in het zuur, rolmops, citroen in de azijn, watergruwel, ingemaakte krootjes, stukjes gekookte lever en leverworst in het zuur, ingelegde eieren. Tafelzuur is onlosmakelijk verbonden met de Amsterdams Joodse culinaire traditie.

Eeuwenlang ventten ‘zuurmannen’ uit de Joodse buurt vanaf karren hun waar uit. Op zondag 18 juni houden de makers van het boek De zure stad Paul van Ravestein en Monique Mulder een presentatie over het Joodse zuurgoed in Amsterdam. Als afsluiting vindt in het Museumcafé een ‘zuurproeverij’ plaats.

Locatie:
Joods Museum, auditorium
Nieuwe Amstelstraat 1
1011 PL Amsterdam

Toegang: Entree Joods Cultureel Kwartier +  €5,-
Datum: Zondag 18 juni
Tijd: 14.00 – 15.30 uur

Bestel hier je tickets.

Bron: Joods Cultureel Kwartier

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

NL | EN