Zeehavendagen 2023

Voor de tweede keer sluit Het Scheepvaartmuseum aan bij de Zeehavendagen Amsterdam: een jaarlijks terugkerend evenement waar het havenbedrijfsleven de deuren opent voor het publiek. In Het Scheepvaartmuseum is van alles te doen voor jong en oud, kom je langs?

Book 2 min

Portretten door Cigdem Yuksel

In de jaren ’60 kwamen veel Turkse arbeiders naar Nederland om te gaan werken in de haven. Het verhaal van de mannen vind je terug in de tentoonstelling Amsterdam Havenstad. Fotograaf Cigdem Yuksel is benieuwd naar het verhaal van de vrouwen die hun man achterna reisden of zelf als arbeidsmigrant naar Amsterdam kwamen. Zij maakte als aanvulling op de tentoonstelling Amsterdam Havenstad twee portretten van vrouwen die dit weekend voor het eerst te zien zijn voor publiek.

Fotostudio

In de tentoonstelling Amsterdam Havenstad zie je heel veel portretten, van schilderijen tot foto’s. Voor Het Scheepvaartmuseum heeft fotograaf Cigdem Yuksel twee portretten gemaakt.  Hoe maak je een goed familieportret? Bekijk de foto’s van Cigdem, kies jouw pose en laat je samen vastleggen in stijl!

Beeld: Scheepvaartmuseum

Flitstours

Amsterdam is altijd een stad geweest van komen en gaan. De haven was een plek waar mensen verlangend naar uitkeken of noodgedwongen in belandden. Onze rondleiders nemen je mee op een speedtour door het museum: ze vertellen over migratie uit en naar de haven door de eeuwen heen. Je stopt bij het VOC-schip, leert over de (oude) buurt, bekijkt mooie voorwerpen en hoort persoonlijke verhalen van vroeger en nu. Je eindigt in de tentoonstelling Amsterdam Havenstad.

Blusboot

Speciaal voor de Amsterdamse Zeehavendagen is de blusboot van de brandweer te gast bij het museum! De brandweer laat op zaterdag en zondag zien wat de blusboten allemaal kunnen. Kom je kijken naar een demonstratie op de steiger?

Vaar naar de buren ’t Kromhout en de Museumhaven

Je kunt met een salonboot vanuit Het Scheepvaartmuseum (gratis) meevaren om ook bij het nabijgelegen Museum ’t Kromhout op bezoek te gaan! Zij zijn speciaal voor de Zeehavendagen het gehele weekend geopend.

Beeld: Scheepvaartmuseum

Vaar met stoomschip Christiaan Brunings

Stap vanaf de kade aan boord voor een gratis vaartocht op ons eigen stoomschip de Christiaan Brunings voor een rondvaart door Amsterdam Oost.

Aanmelden

Voor deze bovenstaande activiteiten kan je je op inloop aanmelden in het Scheepvaartmuseum.

Kijk voor meer informatie over het evenement op de website van Zeehavendagen Amsterdam.

Bron: Scheepvaartmuseum

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

NL | EN