Workshops Surinaams stamboomonderzoek

Ben je van (deels) Surinaamse afkomst en wil je meer weten over je familiegeschiedenis? Op 29 september is er in het Stadsarchief Amsterdam een workshop voor beginners, op 6 oktober voor gevorderden.

Book 1 min

Workshop voor beginners

Ontdek je Surinaamse roots met onze cursus Surinaams stamboomonderzoek voor beginners! Tijdens deze cursus leer je essentiële vaardigheden en technieken om je eigen Surinaamse stamboom te onderzoeken. We delen manieren om archieven te onderzoeken, oude documenten te ontcijferen en hoe je gebruik kunt maken van digitale bronnen. Met praktische oefeningen en voorbeelden laten we je zien hoe je puzzelstukjes van jouw familieverhaal kunt vinden en in elkaar kunt passen. Meld je aan en ontdek je familiegeschiedenis!

Wanneer: vrijdag 29 september 14.00-16.00
Waar: Stadsarchief Amsterdam, Vijzelstraat 32, Amsterdam
Door: Denie Kasan

Javaanse contractarbeiders, op de Handelskade in Amsterdam, op doorreis naar Suriname. Bron: Stadsarchief Amsterdam.

Workshop voor gevorderden

Duik nog dieper je stamboom in met onze cursus Surinaams stamboomonderzoek voor gevorderden! Ben je al bekend met de basisprincipes van stamboomonderzoek en wil je je kennis naar een hoger niveau tillen? Onze gevorderdencursus is speciaal ontworpen om jou verder te helpen en meer kleur te geven aan je familiegeschiedenis.

Ontdek nieuwe bronnen voor onderzoek, leer technieken om oude handschriften te ontcijferen, en DNA-resultaten te analyseren. Werk samen met gelijkgestemde stamboomonderzoekers en deel je bevindingen in een boeiende leeromgeving. Ontdek nieuwe perspectieven en ontwikkel de vaardigheden die nodig zijn om jouw stamboomonderzoek naar nieuwe hoogten te brengen. Mis deze kans niet om je expertise uit te breiden en de mysteries van jouw Surinaamse stamboom te ontrafelen.

Wanneer: vrijdag 6 oktober 14.00-16.00
Waar: Stadsarchief Amsterdam, Vijzelstraat 32, Amsterdam
Door: Denie Kasan

Kosten en inschrijving

De kosten voor deze workshop bedragen € 25. Op vertoon van een Stadspas Amsterdam betaal je € 10. Betalen doe je op de dag zelf.

Graag inschrijven via het e-mailadres rsvp.saa@amsterdam.nl. Noteer daarbij voor welke workshop je je inschrijft, en of je wel of geen Stadspas hebt. Je ontvangt altijd een bevestiging per mail.

Bron en omslagbeeld: Stadsarchief Amsterdam

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

NL | EN