Winterworkshops in het Zuiderzeemuseum

In het Zuiderzeemuseum vinden komende weken zowel workshops voor kinderen als voor volwassenen plaats.

Kinderen vanaf 8 jaar kunnen in een ‘interactieve’ rondleiding onder andere ontdekken wat je kunt doen met kleding die je niet meer wilt dragen. Vervolgens kun je zelf aan de slag met de technieken die je hebt gezien en zo een afgedankt kledingstuk tot een nieuwe creatie omtoveren.

De kinderworkshop Vod of Vintage sluit aan bij de tentoonstelling ‘Kleren maken de vrouw’, die laat zien hoe zuinig mensen vroeger met hun kleding om gingen. De workshop vindt van 21 december tot en met 5 januari plaats, van 11-13 en van 14-16 uur. Deelname is gratis voor bezoekers van het Zuiderzeemuseum. Er is plek voor maximaal 25 kinderen per programma.

Handwerkstation. Via Zuiderzeemuseum.

Grote mensen kunnen in een workshop leren hoe je met kralen kunt breien, hoe je creatief kunt borduren en hoe je gaten of scheuren in kleren kunt repareren. Deze workshop vindt elke zaterdag tot en met 8 februari plaats, tussen 11 en 16 uur. De workshop is gratis toegankelijk voor museumbezoekers. Wie Theodorus Johannes, die mode onderzoekt en er documentaires over maakt, ook eens wil ontmoeten, kan zich elke tweede en vierde zaterdag van de maand door hem laten inspireren.

In verband met de vernieuwing van de vaste tentoonstelling is het museum tot 14 februari voor slechts € 5,- (inclusief een kopje koffie of thee) te bezoeken. Kinderen tot en met 12 jaar betalen € 3,50 (inclusief een beker limonade).

Kijk voor meer informatie op de website van het Zuiderzeemuseum.