Weekend van de Begraafplaats

Het Weekend van de Begraafplaats is een initiatief van de Landelijke Organisatie van Begraafplaatsen (LOB), stichting Terebinth en de Branche Vereniging Ondernemers Begraafplaatsbeheer (BVOB). Dit jaar wordt het weekend voor de achtste maal georganiseerd, met als thema 'Begraafplaatsen: vol liefde'.

Het Weekend van de Begraafplaats – voorheen de Week van de Begraafplaats – is een initiatief van de ASCE, de Association of Significant Cemeteries in Europe. Bij deze organisatie zijn 179 begraafplaatsen uit 22 Europese landen aangesloten. De ASCE stelt als doel om de Europese begraafplaatsen onder de aandacht te brengen als fundamenteel onderdeel van ons erfgoed. De Week van de Begraafplaats werd internationaal in 2014 voor de twaalfde keer georganiseerd en sinds dat jaar ondersteunt ook Nederland dit initiatief. In 2020 is het evenement helaas geannuleerd.

Het Weekend van de Begraafplaats heeft dit jaar als thema ‘Begraafplaatsen: vol liefde’ en vindt plaats op 28, 29 en mei 2021. Tijdens dit weekend kun je een begraafplaats bij jou in de buurt bezoeken. Kijk voor meer informatie over de deelnemende begraafplaatsen en activiteiten op de website van het Weekend van de Begraafplaats.

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.