Wandelroute – Weg die muur!

Het project Weg die muur! van kunstenares Aimée Zito Lema is tot en met zondag 17 oktober te zien in de Amsterdamse Spaarndammerbuurt en Houthaven. De routekaart is voor € 2 exclusief verkrijgbaar bij Museum Het Schip.

Aimée Zito Lema (1982) werd geboren in Amsterdam en groeide op in Buenos Aires. Eerder dit jaar trok ze veel bewondering met de prachtige expositie ‘Here is where we meet’, in de Oude Kerk in Amsterdam.

Naar aanleiding van de vondst van een archief over de Spaarndammerbuurt en Houthaven bedacht Zito Lema een wandelroute langs 41 ramen in de Spaarndammerbuurt en de Houthavens. De archiefbeelden, die zij samen met grafisch ontwerper Paul Gangloff bewerkte, zijn gelardeerd met citaten uit interviews met diverse bewoners. Deze route slingert zich in een lus door de oude Spaarndammerbuurt en de splinternieuwe Houthaven en begint en eindigt bij Museum Het Schip, waar Weg die muur! gastvrij onthaal vond.

De route voert langs 41 adressen waar de door Aimée Zito Lema en Paul Gangloff ontworpen gordijnen te zien zijn. Op deze locaties hangen QR-codes die verwijzen naar interviews met bewoners, historische gebeurtenissen of aanvullende informatie over het gebouw of plek. Via de onderstaande knoppen zijn de teksten terug te lezen.

Voorjaar 1970. © Hans van den Bogaard.

Bron: Museum Het Schip

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.