Wandeling: Mercatorpleinbuurt

De Mercatorpleinbuurt is een van de mooiste buurten van Amsterdam. Hier hebben beroemde architecten als Berlage, Wijdeveld, Rutgers, Staal, Kruijswijk en Van der Meij de woningen ontworpen.

Book 1 min

De Mercatorpleinbuurt is een van de mooiste buurten van Amsterdam. Hier hebben beroemde architecten als Berlage, Wijdeveld, Rutgers, Staal, Kruijswijk en Van der Meij de woningen ontworpen. Het is een echte Amsterdamse School-buurt, met veel beeldende kunst en schitterend glas in lood. Er staan ook scholen van Publieke Werken met uitzonderlijke golvende vormen. En een van de bijzonderste bruggen van Amsterdam: de Vierwindstrekenburg.

In deze rondleiding zie je vele prachtige gebouwen en de door het Parool uitgeroepen mooiste straat van Amsterdam, de Vespuccistraat. Je komt meer te weten over de geschiedenis van de buurt. Na de annexatie van 1921 is deze ontwikkeld door de projectontwikkelaar Heere van der Schaar, onder toezicht van een door de gemeente ingestelde schoonheidscommissie.

Deze rondwandeling is inclusief een uitgebreid bezoek aan de Jeruzalemkerk waarbij uitleg wordt gegeven over de inrichting en de symbolische Amsterdamse School-ramen. Ook bekijken we kort een voormalige school van Publieke Werken.

Let op: het bezoek aan de Jeruzalem kerk is onder voorbehoud van de op dat moment geldende Corona maatregelen. Wanneer de kerk niet toegankelijk is zal een passend alternatief worden geboden.

Jeruzalemkerk. Via Wendingen.

De tocht begint bij het Mercatorplein en eindigt bij de nieuwe culturele hotspot Midwest. De tocht duurt ca 2,5 uur. Tickets zijn hier te koop voor €24,75 per persoon.

Deze wandeling is ook te boeken voor groepen. Neem hiervoor contact op via mail of 020-68 68 595.

Kijk voor meer informatie op de website van Museum Het Schip.

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

NL | EN