Wandeling door historisch Zaandijk

Op zondagmiddag 10 november 2019 is er gelegenheid om vanuit het Honig Breethuis onder leiding van een gids te wandelen langs een deel van het Zaans cultureel erfgoed.

Tijdens de wandeling passeert u vele prachtige koopmans- en pakhuizen, een overtuin, een verrassend achterafje, een kralentuintje en het oudste houten huisje op de dijk. Via de sluis en de ‘Domineestuin’ gaat de tocht terug naar het Honig Breethuis waar u in de Zaankamer gastvrij ontvangen wordt met een kopje koffie of thee en een versnapering.

Behalve het museum, dat vanaf november 2019 zijn twintigjarig jubileum viert, kunt u de tentoonstelling over Willem Uppink bezichtigen. Uppink was de laatste behangselschilder in Nederland. Ook is het fraai geïllustreerde boekwerk over Willem Uppink te koop in het museum.

De Beeldentuin met op de achtergrond Het Weefhuis in Zaandijk. Foto door Wietske van Soest.

Praktisch

De gids neemt u op 10 november mee op een tocht van ongeveer anderhalf uur langs en rondom de Lagedijk in Zaandijk. De start is om 13.30 uur op Lagedijk nummer 80. Deelname volwassene € 10,00; museumkaarthouder € 6,00; lid Honig Breethuis en 1 introducé € 6,00 p.p.; kind t/m 12 jaar gratis.

Klik hier voor meer informatie en reserveren