Wandeling door historisch Purmerend

Nu de coronaregels verder versoepeld zijn, gaan de bekende stadswandelingen door de historische binnenstad van Purmerend weer van start.

In de binnenstad van Purmerend zijn nog veel historische panden te vinden en achter elk pand schuilt een verhaal. Ook over straten, stegen en markten is veel te vertellen. Wie woonden in de panden en wat gebeurde er in gebouwen op de markten? Naast toeristen krijgen ook Purmerenders tijdens een stadswandeling een verrassend kijkje in de historische keuken van de eigen stad.

De Neckerdijk. Archief Piet Jonker. Via Weidevenner.nl.

Elke zaterdagmiddag in de maanden juli, augustus en september vertrekt vanuit de VVV/Museumwinkel, Peperstraat 35, een wandeling van ruim anderhalf uur onder begeleiding van een ervaren stadsgids van ’t Gilde Purmerend. De wandelingen gaan iedere maand over vier terugkerende thema’s: Elke eerste zaterdag van de maand is het thema architectuur, de tweede zaterdag water, de derde zaterdag historie en de vierde zaterdag Tweede Wereldoorlog. De Gildegidsen vertellen het boeiende verhaal van de bijzondere geschiedenis van de meer dan zeshonderd jaar oude stad met ruim 118 rijks- en gemeentemonumenten.

Handjeklap op de Koemarkt. Via Weidevenner.nl.

Voor deelname kunt u zich vooraf opgeven bij de VVV/Museumwinkel, telefonisch via 0299-207022, of per mail naar wandelingen@purmerendsmuseum.nl. Het is verstandig dit tijdig te doen. De gids wandelt met een groep van maximaal zes personen. Bij opgave van meer dan zes deelnemers wordt een tweede gids ingeschakeld. Betaling geschiedt voor vertrek op zaterdag en deelname bedraagt € 4 per persoon. Kinderen en jongeren tot 18 jaar mogen gratis mee.

Meer informatie: gildepurmerend.nl/stadswandelingen