Wandeling door historisch Huizen

In de zomermaanden organiseert het Huizer Museum elke tweede en vierde zaterdag van de maand een wandeling door het historische hart van Huizen. Na afloop is er gelegenheid om de twee tentoonstellingen in het museum te bezoeken.

Van oorsprong is Huizen een boerendorp. De oudste boerderijen dateren van rond 1647. De wandelroute voert in ieder geval langs deze boerderijen. Boerderijen in Huizen zijn van het type Hallehus. Omdat Huizen aan de Zuiderzee lag, speelde de visserij altijd een heel belangrijke rol. De gids zal u er meer over vertellen.

Verder leidt de gids u langs de meest schilderachtige plekjes binnen de oude kern van Huizen waar de prachtige vissersbuurt zeker bij hoort. Onderweg ziet men veel boerderijen, kleine vissershuisjes, mooie tuinen, bijzondere gevels en nog veel meer waar u normaal gesproken zelf aan voorbij schiet.

De wandeling duurt ongeveer één uur. Aansluitend kan na de wandeling nog een bezoek gebracht worden aan het Huizer Museum. Er zijn momenteel twee leuke tentoonstellingen: één over de Huizer Molen (waar u onderweg een op schaal gemaakt exemplaar van tegenkomt) en over de Eskaf ‘Van Bot naar Pot’. De Huizer klederdracht is natuurlijk ook te bewonderen.

Schipperstraat te Huizen. Via Huizer Museum.

Praktisch

De volgende wandeling vindt plaats op zaterdag 24 augustus en start om 11.00 uur bij het Huizer Museum.

Datum: elke tweede en vierde zaterdag van de maand in mei, juni, juli en augustus
Tijd:
14.00 uur (tweede zaterdag van de maand) en 11.00 uur (vierde zaterdag van de maand)
Locatie:
Huizer Museum, Achterbaan 82 te Huizen
Kosten: € 4,- per persoon, aan de balie van het museum te voldoen
Website: www.huizermuseum.nl