Wandeling door historisch Huizen

In de zomermaanden organiseert het Huizer Museum elke tweede en vierde zaterdag van de maand een wandeling door het historische hart van Huizen. Na afloop is er gelegenheid om de twee tentoonstellingen in het museum te bezoeken.

In de maanden mei, juni, juli en augustus organiseert het Huizer Museum twee historische wandelingen per maand. Dit gebeurt op de tweede zaterdag van de maand om 14.00 uur en de vierde zaterdag van de maand wordt om 11.00 uur gestart.

De gids leidt de wandelaar door het Oude Dorp van Huizen en wijst op boerenwoningen met bijzondere gevels, langhuisboerderijen, visserswoningen, boerentuintjes, kerkgebouwen maar wijst ook op architectonische details. Naast deze informatie zal de gids u zeker nog leuke weetjes en feiten kunnen vertellen. Bijzonder is dat Huizen naast een vissersdorp van oorsprong een boerendorp is geweest. De hoeveelheid aan boerderijen zal u verbazen. De gids vertelt u er meer over. De wandelaar zal aan het einde van de wandeling versteld staan van wat hij of zij te zien heeft gekregen en wat er allemaal te vertellen valt over Huizen en de bewoners ervan.

De wandeling is een aanrader voor degenen die van cultuur, historie en wandelen houden. Maar ook voor de echte Huizers onder ons, want die zullen misschien nog wel het meest verbaasd zijn. De wandeling duurt ongeveer 1 uur en aansluitend kan een bezoek aan het museum worden gebracht waar twee tentoonstellingen te bekijken zijn.

Schipperstraat te Huizen. Via Huizer Museum.

Praktisch

Datum: elke tweede en vierde zaterdag van de maand in mei, juni, juli en augustus
Tijd:
14.00 uur (tweede zaterdag van de maand) en 11.00 uur (vierde zaterdag van de maand)
Locatie:
Huizer Museum, Achterbaan 82 te Huizen
Kosten: € 4,– per persoon, aan de balie van het museum te voldoen
Website: www.huizermuseum.nl