Wandeling: De Baarsjes

Deze wandeling laat een stadsdeel zien dat uitblinkt in zijn architectuur. Veel architecten van de Amsterdamse School hebben hier hun stempel gedrukt.

Book 1 min

Deze wandeling laat een stadsdeel zien dat uitblinkt in zijn architectuur. Veel architecten van de Amsterdamse School hebben hier hun stempel gedrukt.

Centraal ligt het Mercatorplein dat door architect Berlage is ontworpen, en met zijn twee markante torens een centrale schakel halverwege de Hoofdweg vormt. In de buurt staat ook de Jeruzalemkerk van architect Ferdinand Bernardus Jantzen (1895-1987) met zijn rode bakstenen en het vijfhoekige gebouw, Het Sieraad, met kunstwerken van stadsbeeldhouwer Hildo Krop.

De bebouwing in Plan West is zeer afwisselend door de fraai vorm gegeven gevelwanden van beroemde architecten, zoals J.M. van der Mey, J.F Staal, C. Kruijswijk, J. Roodenburgh, J. Zietsma en H.Th Wijdeveld, om maar enkele van de vele architecten te noemen.

Midwest. Foto: Marcel Westhoff.

Tijdens deze wandeling krijgt u veel informatie over de geschiedenis van de bouw. U ziet de sporen van de voormalige gemeente Sloten en de bijdragen van projectontwikkelaars zoals Heere van der Schaar. De wandeling geeft een verrassende kijk op dit bijzondere stadsdeel. Duur: 2 uur. Tickets zijn hier te koop voor €24,75 per persoon.

Deze wandeling is ook te boeken voor groepen. Neem hiervoor contact op met planning@hetschip.nl of 020-68 68 595.

Kijk voor meer informatie op de website van Museum Het Schip.

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

NL | EN