Wandelen door het Oude Dorp van Huizen

Februari is een prima maand om een historische wandeling te doen. Sluit daarom eens aan en laat u verrassen over wat er allemaal te zien is in het Oude Dorp van Huizen en wat er over te horen is. De wandeling duurt ongeveer 5 kwartier en staat bol van wetenswaardigheden.

Book 1 min

Via een wirwar aan steegjes en idyllische straatjes wordt u door het oude dorp geleid. Een greep uit de bezienswaardigheden: een trapgevel boerderij, de klokgevel, de oudste boerderijen van Huizen, authentieke visserswoningen, een voormalige bakkerij uit 1830, een plaggendijk, een oorspronkelijke boerderijtuin en nog veel meer. De gids neemt u mee in het verleden van ons prachtige dorp Huizen.

Uiteraard kunt u na de wandeling nog een bezoek brengen aan het museum. De tentoonstellingen ‘Hollandse Nieuwe’ en ‘Leer van Vis’ zijn zeker de moeite van een bezoek waard. Uiteraard kunt u  ook de mooie Huizer klederdracht bewonderen.

Het Oude Dorp van Huizen. Foto: Huizer Museum.

Zaterdag 11 maart start er weer een wandeling door het Oude Dorp van Huizen. Het vertrekpunt is het Huizer Museum aan de Achterbaan 82 in Huizen om 14.00 uur. Kosten € 7,00 per persoon. Aanmelden via de website kan, maar hoeft niet.

Kijk voor meer informatie op de website van het Huizer Museum.

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

NL | EN