Voorbij de roze wolk

Moederschap. Een periode van liefde, geluk en zingeving. Toch? Niet voor iedereen. Moederschap gaat ook over kwesties als een postnatale depressie, eenzaamheid of juist het gebrek aan een kinderwens. Iets waar helaas nog steeds een taboe op rust. Voorbij de roze wolk wil deze taboes doorbreken.

Book 1 min

Moederschap. Een periode van liefde, geluk en zingeving. Toch? Niet voor iedereen.

Vanaf 1 april opent in Museum Amsterdam Noord een fototentoonstelling over moederschap. Fotograaf Jessie Tichelaar maakte portretten van vrouwen uit Amsterdam Noord, voor wie het moederschap niet geheel een roze wolk was.

Vrouwen van verschillende generaties en achtergronden delen hun persoonlijke verhaal in de tentoonstelling Voorbij de Roze Wolk. De portretten geven een gezicht aan de grote groep vrouwen die door bijvoorbeeld een postnatale depressie, onvruchtbaarheid of het gebrek aan een kinderwens, nog altijd tegen veel onbegrip aanlopen. In de verhalen reflecteren de vrouwen op hun ervaringen en hoe deze hen hebben gevormd.

De fototentoonstelling wordt aangevuld met een korte blik op de geschiedenis van de kraamzorg in stadsdeel Noord.

Let op: de tentoonstelling bevat verhalen over miskramen en stilgeboren baby’s en kan als schokkend worden ervaren.

De tentoonstelling wordt gemaakt in samenwerking met cultureel socioloog Maria Dienaar en fotograaf Jessie Tichelaar. Jessie heeft een achtergrond in toegepaste psychologie en werkt als fotograaf haast uitsluitend met vrouwen.

De tentoonstelling is te bezoeken van 1 april t/m 27 augustus 2023 in Museum Amsterdam Noord.

Bron: Museum Amsterdam Noord

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

NL | EN