‘Pimp je klomp’ en andere kinderactiviteiten in het Zuiderzeemuseum

Het Zuiderzeemuseum is niet alleen ontzettend leuk voor de hele familie, maar ook heel leerzaam! Ga samen met je (klein)kind op puzzeltocht door het museum, speel Oudhollandse spelletjes, of ga aan de slag als waterwerker van de toekomst. Tijdens de weekenden, feestdagen en schoolvakanties vinden er speciale kinderactiviteiten plaats. De verkleedkist is gelukkig weer open. Dus laat je kinderen vooral Volendammer of Marker klederdracht aantrekken. Wedden dat het mooie plaatjes oplevert!

Maak een klompbootje

Vroeger maakten kinderen bootjes van klompen. Vooral de kinderen die aan het water woonden in de vissersdorpen waren er heel goed in. Ze maakten er echte scheepjes van, compleet met een zeil, een kiem en een roer. In het buitenmuseum kun je, tegen een kleine vergoeding ook een klompbootje maken, die je daarna mee naar huis mag nemen. Een klompbootje maken kost €4,50.

Pimp je klomp

In het knutselatelier zijn kinderen aan het juiste adres om lekker creatief aan de slag te gaan. Laat je fantasie de vrije loop gaan en gebruik de versierspullen om de mooiste klomp te pimpen. De activiteit Pimp je klomp kost €3,50.

 

Verkleedkist

Aan de stadsgracht staat een huis vol met Oudhollandse klederdracht: de verkleedkist. Hoe staat die Volendammer of Marker klederdracht jou? En hoe zitten die klompen? Natuurlijk ontdek je daarna verkleed en wel het buitenmuseum!

Kijk voor meer informatie op de website van het Zuiderzeemuseum.