Verhalen uit het Zee- en Havenmuseum

Nu de deuren van het IJmuider Zee- en Havenmuseum gesloten zijn, probeert het museum bij het publiek in beeld te blijven door het delen van historische verhalen. Steun het museum door je op de verhalen te abonneren.

Nu ook het IJmuider Zee- en Havenmuseum noodgedwongen gesloten is, plaatst het museum elke week verhalen uit het museum op de museumwebsite en op de Facebook, Instagram en Twitter pagina’s van het museum. Door de pagina’s te volgen steun je het museum en wordt je op de hoogte gehouden van alle verhalen.

De eerste drie gepubliceerde verhalen zijn scheepsverhalen over het vastlopen van de ‘Aztec Maiden’ bij Wijk aan Zee in 2012, het vergaan van de ‘ss. Salento’ in 1928 en de inzet van de sleepboot ‘Utrecht IV’ bij de spectaculaire berging van de ‘Elwood Mead’ in 1973. Het museum hoopt veel mensen hiermee een plezier te doen.

De huidige verhalen op de museumwebsite gaan over de Aztec Maiden, ss. Salento en Utrecht IV. Foto links: Peter Beentjes, MarineTraffic.com. Foto’s midden en rechts: IJmuider Zee- en Havenmuseum.

Zodra het museum weer open is, zijn de tentoonstellingen ‘Naar Zee’ van Fred Boom en ‘IJmuiden in Klare Lijn’ van Eric J. Coolen weer te bezichtigen.

Bron: IJmuider Zee- en Havenmuseum
Omslagfoto: Door Eric J. Coolen, uit de tentoonstelling ‘IJmuiden in Klare Lijn’.