Uitmarkt

De Uitmarkt biedt een laagdrempelig inspirerend platform voor iedereen die kennis wil maken met alles wat het nieuwe culturele seizoen te bieden heeft. Het is een gratis toegankelijk evenement met honderden voorproefjes in alle genres van het rijke culturele aanbod.

Met de opening van het RCO House – thuisbasis van het Koninklijk Concertgebouworkest – 350 Jaar Rembrandt en met 125 jaar Stedelijk Museum en het Mahlerfestival in het vooruitzicht geven Museumplein en Leidseplein podium aan de opening van het nationale Culturele Seizoen 2019.

Het Museumplein wordt cultureel hart voor de 42ste-editie van de Uitmarkt. De vele culturele instellingen op en rondom het Museumplein en Leidseplein geven in het laatste weekeinde van augustus podium aan een veelzijdig, kleurrijk en divers cultureel programma. Tijdens het driedaagse cultuurevenement, 23- 25 augustus, krijgen bezoekers een uitgebreid voorproefje van alles dat op de culturele agenda staat voor het nieuwe seizoen. Veel aandacht is er voor nieuw talent en diversiteit. Cultuur is voor iedereen en is ook terug te zien in de programmering.

β€œDe culturele instellingen aan en om het Museumplein en Leidseplein zijn maximaal uitgerust om dit jaarlijks terugkerende grote evenement te ondersteunen. En dan is het ook nog zo dat grootse jubilea worden gevierd zoals 350 jaar Rembrandt, 125 jaar Stedelijk Museum Amsterdam en Mahler 2020. Dat maakt de twee pleinen goede locaties voor de 42ste editie.”, zegt Jan de Rooij, bestuursvoorzitter Stichting Uitmarkt.

De Uitmarkt op het Museumplein. Via Uitmarkt.

Noord-Holland Paviljoen

Zo is er onder meer een Noord-Holland Paviljoen op het Museumplein, waar het thema ‘Innovatief Noord-Holland’ centraal staat. Noord-Holland was in de Gouden Eeuw het middelpunt van innovaties. Amsterdam ontpopte zich tot een bloeiende handelsstad, de ambachten in de Zaanstreek groeiden uit tot een ware industrie en de Beemster werd ingepolderd door 43 molens.

Skip meer dan 4oo jaar en in de provincie Noord-Holland zijn nog altijd veel innovaties te vinden. Of het nu gaat om windmolenparken, smart mobility of recreatie binnen en buiten de stad, in Noord-Holland wordt hier hard aan gewerkt. Kom langs bij het paviljoen op het Museumplein en ontdek meer over innovatie toen en nu. Test je eigen kennis in de Gouden Eeuw quiz of luister naar muziek uit die tijd.

Innovatief Noord-Holland. Via Uitmarkt.

Praktisch

Data: 23 t/m 25 augustus 2019
Locatie: Museumplein en Leidseplein, Amsterdam
Meer informatie: uitmarkt.nl