Tulpomania wandeling

Ontdek stad, tulp en de 17e eeuw tijdens de Tulpomania tour door Haarlem. Er zijn ook verschillende arrangementen beschikbaar, waarmee je een verblijf in Haarlem kunt combineren met bijvoorbeeld een bezoekje aan De Keukenhof.

Deze tour voert door de historische binnenstad van Haarlem en het lentepark Keukenhof. Haarlem was het centrum van de tulpenhandel in de 17e eeuw. De tulpenmanie van de Gouden Eeuw komt in Haarlem weer tot leven in het Frans Hals Museum en de bierbrouwerij Jopenkerk. Ook De Keukenhof staat dit jaar in het teken van de Gouden Eeuw, zo zijn de verhalen over de indrukwekkende tulpenmanie te zien in de tentoonstelling Tulpomania.

De Tulpomania wandeling op papier of per audiotour leidt je onder andere door de Kleine Houtstraat waar Frans Hals heeft gewoond en waar Judith Leyster, bekend van haar schilderij uit 1643: ‘de vroege Brabantsson’, haar atelier heeft gehad. De wandeling door Haarlem start bij de VVV Haarlem, aan de Grote Markt 2.

Tijdens het Tulpomania seizoen is er zó veel te doen, dat het verstandig is om een fiets te huren en er een nachtje (of twee) te blijven slapen. Daarom biedt Haarlem vanaf 21 maart ook uitgebreide Tulpomania arrangementen aan, met onder meer overnachtingen, fietsverhuur en tickets voor De Keukenhof. Maar let op: de arrangementen zijn beperkt beschikbaar, vol is vol!

Dit voorjaar barst de Tulpomania weer los. Via Haarlem Marketing.