Themaochtend: Loosdrechts porselein

Op 17 april houdt conservator Rik van Weegen van Kasteel Sypesteijn de themaochtend 'Wie was De Mol: ambities in Hollands porselein' in Loosdrecht.

Lees volgende activiteit

De Bibliotheek Gooi en meer organiseert regelmatig themaochtenden met historische, dan wel hedendaagse onderwerpen. Op woensdag 17 april volgt een themaochtend over Loosdrechts porselein, getiteld ‘Wie was De Mol: ambities in Hollands porselein’.

Conservator Rik van Weegen van Kasteel Sypesteyn vertelt over het leven van Ds. De Mol en zijn poging om de armoede in Loosdrecht te bestrijden met de oprichting van de Loosdrechtse porseleinfabriek. Vanaf 21 mei tot en met 27 oktober 2019 zal daaropvolgend een tentoonstelling over dit onderwerp te zien zijn in Kasteel-Museum Sypesteyn.

Poster voor de tentoonstelling ‘Wie was De Mol?’ in Kasteel-Museum Sypesteyn. Via Bibliotheek Gooi en meer.

Praktisch

De themaochtend vindt van 10.00 tot 12.00 uur plaats in Bibliotheek Gooi en meer aan de Tjalk 41 in Loosdrecht. Iedereen is van harte welkom, de entree is vrij. Tijdens de themaochtend is ook iemand van SeniorWeb aanwezig om u te helpen bij al uw vragen over de PC, tablet, e-reader of smartphone.

Bekijk voor meer informatie de website van Bibliotheek Gooi en meer.

Written by:

Other posts by

Oneindig Noord-Holland maakt verborgen verhalen zichtbaar samen met:

Bekijk het gehele partneroverzicht